Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reforma Ligy majstrov rozdeľuje. Tieto plány musíme stopnúť, znie z Ríma

Futbalové kluby z Francúzska, Nemecka, Talianska, Portugalska či Švajčiarska sa pridali k opozícii proti reformám v Lige majstrov.

07.06.2019 15:27
Ilustračná, Liga majstrov Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Agentúra AP dostala stanovisko od Schalke 04, Lazia Rím, AS Monako a ďalších, v ktorom sa po piatkovej konferencii Európskej asociácie klubov (ECA) na Malte postavili proti do značnej miery uzavretej súťaži.

Európska futbalová únia (UEFA) predstavila víziu, ktorá počíta so systémom zostupujúcich a postupujúcich medzi LM, Európskou ligou a treťou súťažou. Od roku 2024 by 24 z 32 účastníkov LM malo istú účasť aj v nasledujúcej edícii bez ohľadu na umiestnenie v domácej lige.

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video

Myšlienku podporuje šéf ECA Andrea Agnelli, ktorý je zároveň predseda Juventusu Turín. Proti sú však všetky tímy anglickej Premier League. La Liga je rozdelená, sedem z deviatich španielskych členov ECA je na strane odporcov, iba Real Madrid a FC Barcelona stoja za asociáciou.

„Musíme stopnúť tieto plány a dosiahnuť garancie spravodlivej športovej a finančnej súťaže v národných i európskych súťažiach,“ povedal prezident Lazia Rím Claudio Lotito.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lazio Rím #AS Monako #Schalke 04 Gelsenkirchen #reforma Ligy majstrov