Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

VIDEO: Finále LM Slováka nesklamalo. Liverpool nemal kopať penaltu

Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák (43) sa na finále Ligy majstrov tešil. Ukázalo, že anglická Premier League je momentálne najkvalitnejšou súťažou sveta. "Preto ma ani neprekvapilo, že je vo finále Tottenham. Je to skúsené mužstvo, ktoré hrá spolu už dlhší čas," vravel.

03.06.2019 18:14
Liverpool, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov FC Liverpool po víťazstve v Lige majstrov.
debata

Uspokojilo vás finále?

Samozrejme. Každý zápas je iný. Možno niekto čakal od zápasu viac gólov či väčšie vzrušenie. Stretnutie bolo do vysokej miery ovplyvnené rýchlym úvodným gólom. Liverpool sa, pochopiteľne, stiahol. Strážil si vedenie, chcel dokráčať k víťazstvu. Nakoniec dal druhý gól a poistil si ho.

Nečakali ste, že sa po rýchlom góle začne ofenzívne predstavenie?

Nie. Aj vlani siahal Liverpool na trofej. Tentokrát si ju nechcel nechať ujsť. Podriadil tomu všetko, aj ofenzívne poňatie hry. Ukázalo sa, že to bola správna taktika. Niekedy sa stáva, že rýchly gól mužstvu skôr uškodí.

Mal Salah po ruke Sissoka kopať penaltu?

Nie.

Prečo?

Lopta išla najskôr do hrude a potom sa dotkla ruky. Bola to prísna penalta.

Klopp vymenil ofenzívnu krásu za nie príliš príťažlivú defenzívu. Zámerne?

Nepochybne. Liverpool hrával veľmi pekne, ale trofeje mu to neprinieslo. Teraz ju má po dobrom výkone v obrane. Klopp si bol vedomý, že finále sa má vyhrávať, nie len hrať. Preto po dvoch nezdaroch zmenil taktiku a úspech sa dostavil. TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video

Bolo to pre neho zadosťučinenie?

Byť trikrát vo finále a ani raz nevyhrať? To by bola pre akéhokoľvek trénera obrovská trauma. Klopp uspel, takže sa jej už nemusí obávať.

Prekvapilo vás, že do finále postúpili Liverpool s Tottenhamom?

Nie. Ak hovoríme o prekvapeniach, tým najväčším bolo pre mňa počínanie Ajaxu. Amsterdamčania išli veľmi ďaleko s parádnym futbalom. Tottenham je jedno z top mužstiev najbohatšej ligy sveta. Opäť sa ukázalo, že sa do boja o triumf v Lige majstrov môže dostať ktokoľvek. A nemusí mať v kádri ani najlepších hráčov. Stačí dobrý kolektív.

Čo bolo pre Spurs kľúčom k postupu do finále?

Hrajú spolu veľmi dlho pod dobrým trénerským vedením. To, že v oboch európskych finále boli len anglické mužstvá, je dôkaz sily Premier League.

Vráťme sa k Ajaxu. Čím vás prekvapil najviac?

Každý, kto chcel osvieženie v Lige majstrov, si jazdu Ajaxu užil. V ostatných rokoch sa pravidelne kumulujú finančné prostriedky v rovnakých tímoch, ktoré si to potom rozdávajú o víťazstvo.

Ajax potvrdil, že futbal je hra hier. Nedá sa v nej nič predpokladať. Napriek tomu, že hráči boli neznámi a mladí a aj rozpočet klubu je nízky, dostali sa šialene ďaleko. Hrali fantasticky. Keby nemali smolu, hrajú vo finále.
Liverpoolske oslavy triumfu v Lige majstrov Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Futbalisti Liverpoolu počas jazdy v otvorenom...

Nie je škoda, že amsterdamských mladíkov si postupne rozoberajú bohatšie kluby?

Škoda pre Ajax a jeho fanúšikov. Pre nás nie, my si ich pozrieme v iných kluboch (smiech).

Čo hovoríte na predčasné konce gigantov?

To, že Real Madrid a Barcelona si vybrali slabší rok, mi príde logické. Zvykli sme si, že to zakaždým vyrieši Messi alebo niekto z Realu, prípadne Ronaldo v Juventuse. Je normálne, že príde takáto kríza. Zaujímavosťou je, že Barcelone sa to stalo druhýkrát v rade. Vlani s AS Rím aj teraz proti Liverpoolu odohrali dobrý prvý zápas a potom pohoreli.

A čo PSG či Manchester City?

Zaostávajú za očakávaniami. Finančne sú na tom rovnako dobre ako Barcelona či Real Madrid, ale nedokážu sa presadiť už dlhšiu dobu.

Podarí sa im to v budúcom ročníku?

Sám som zvedavý. City aj PSG po tom túžia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Samuel Slovák #rozhovor #Tottenham Hotspur #hodnotenie #Liverpool FC