Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Na tlačovku prišiel s pivom. Zo smoliara je víťaz

Stále počúval o tom, akú má smolu. Čo všetko sa mu nepodarilo. Koľko strieborných medailí má doma. Ako málo mu chýbalo, aby sa ligotali do zlata.

02.06.2019 16:29
Jürgen Klopp Liverpool Foto: ,
Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp a jeho zverenci s víťaznou trofejou po finále Ligy majstrov.
debata

V sobotu večer sa tieto reči skončili. Navždy. Jürgen Klopp už nie je večne druhý. Stal sa víťazom.

„Pokiaľ milujete futbal, musíte mať radi aj jeho. Niekedy sa bojím, že vybehne na ihrisko a dá nám všetkým zaucho. Nie preto, aby ukazoval, kto šéfuje kabíne. Skôr preto, že nechce, aby sme sa ulievali. Bez Kloppa by bolo víťazstvo v Lige majstrov nemožné,“ chválil trénera Jordan Henderson.

Kabína je špeciálnym miestom

S odpisovaným kapitánom Liverpoolu nemožno nesúhlasiť. Hoci Henderson nepatrí k najtechnickejším hráčom a nediktuje tempo hry ako tí najlepší, stal sa Kloppovým pobočníkom na ihrisku. Lídrom, ktorý sa pre tímový úspech aj zoderie.

„Odpisovali ho. Nadávali mu. Neverili. A teraz? Je kapitánom víťaza Ligy majstrov. Ako prvý zdvihol nad hlavu trofej. Nepoznám nič, čo by mu prinieslo väčšiu satisfakciu,“ vrátil pochvalné slová na druhú stranu Klopp.

Finále Ligy majstrov v Madride Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
James Milner s trofejou.

Charizmou vybudoval tím, ktorý naháňa strach. Najmä v ofenzíve. Veď v hviezdnom triu Mohamed Salah – Sadio Mané – Roberto Firmino by ste ťažko hľadali slabé miesto. A to na lavičke ešte sedel semifinálový i finálový hrdina Divock Origi, Xherdan Shaqiri či Alex Oxlade-Chamberlain.

„Prešli sme si ťažkými časmi. Nedarilo sa nám, počítali sme zranených. Vtedy je priestor na súdržnosť. Klopp nás neuveriteľne spojil. Vytvoril z kabíny špeciálne miesto, kde jeden dôveruje a praje druhému. To nie je samozrejmosť,“ vraví presvedčivo Henderson.

Vymenil krásu za um

Päťdesiatjedenročný rodák zo Stuttgartu čelil na Britských ostrovoch pravidelnej kritike. Za to, že od jesene 2015, keď na Anfield Road prišiel, nič nevyhral.

„Čo by som dal za takú podporu vedenia,“ rýpol si pred časom do kolegu José Mourinho. Často vyhadzovaný tréner však v sobotu večer v štúdiu beIN Sports chválil nemeckého kormidelníka. V jednom z azda najpikantnejších prestávkových štúdií po boku Arséna Wengera Kloppa pochválil.

„Jürgen vymenil krásu za um a preto je tento večer pre neho aj Liverpool perfektný,“ skonštatoval Mourinho.

Poukazoval na to, že Klopp vytiahol z trénerského repertoára ďalšie eso. Po rýchlom góle Mohameda Salaha prikázal hráčom, aby sa nezbláznili a stiahli sa do defenzívnejšieho postavenia.

VIDEO: Madridské momenty po záverečnom hvizde

Hoci utrpela futbalová krása, charizmatickému Kloppovi to neprekážalo. Po dvoch finálových nezdaroch konečne zdvihol nad hlavu trofej pre víťaza Ligy šampiónov.

„Väčšinou som 20 minút po zápase už takmer opitý, ale teraz som mal len vodu,“ smial sa ešte pred záverečným ceremoniálom Klopp pred mikrofónom BT Sport.

Po niekoľkým minútach nápoj vymenil. A tak sa zrodili dva nezabudnuteľné momenty. Najskôr si počas rozhovoru pre nórsku televíziu zaspieval.

Známy hit Let's Talk About Sex (Hovorme o sexe) od Salt-N-Pepa prespieval v priamom prenose do novej liverpoolskej podoby. Slovo sex zamenil za six (šesť) čím pripomenul už poltucet víťazstiev. Nemec neskôr vymenil vodu za pivo. A zavítal s ním aj na pozápasovú tlačovú konferenciu.

„Čakajú nás ťažké dni,“ pripustil Klopp s úsmevom. Bol o čosi širší ako predošlé…

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #FC Liverpool #Jürgen Klopp