Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Salah už má rád VAR. Liverpoolu vystrieľal trofej náhradník bez zmluvy

Veľké noci často patria tým, od ktorých sa to nečaká. Keď po hodine hry vybehol na ihrisko namiesto Roberta Firmina, fanúšikovia Liverpoolu na štadióne Wanda Metropolitano jasali. O polhodinu takmer vyskočili od radosti z kože.

01.06.2019 23:21
origi liverpool Foto: ,
Útočník Liverpoolu Divock Origi počas finále Ligy majstrov v Madride.
debata (1)

Divock Origi je novým hrdinom The Reds. Belgický útočník v sobotu večer prispel gólom k víťazstvu Liverpoolu vo finále Ligy majstrov nad Tottenhamom 2:0. V závere zápasu sa dostal k lopte po rohovom kope. A – podobne ako dvakrát v semifinále proti Barcelone – sa nepomýlil.

„My sme to dokázali, nie len ja. Všetci chlapci odviedli skvelú robotu a ja som k tomu prispel svojou troškou. Je to špeciálny moment. Deň, ktorý si zapamätáme,“ tešil sa pred kamerou BT Sport Origi.

Zápas sa poriadne ani nerozbehol a už bola v akcii videotechnológia. Tá len potvrdila rozhodnutie arbitra Damira Skominu, ktorý po ruke Moussu Sissoka ukázal na biely bod.

Loptu si ňan postavil Mohamed Salah. Smutný hrdina z lanského finále v Kyjeve – ihrisko opúšťal s vykĺbeným ramenom a slzami v očiach – otvoril skóre.

Finále Ligy majstrov v Madride Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
James Milner s trofejou.

„Už mám systém VAR rád,“ zasmial sa Salah, ktorý pred zápasom kritizoval zavedenie videoasistenta rozhodcu. „Neviem, čo povedať. Je skvelé, že sa nám podarilo vyhrať. Konečne som mohol hrať celý zápas,“ doplnil Egypťan.

V nie príliš herne príťažlivom futbalovom dueli mal viac z hry Tottenham. Lenže šance Deleho Alliho, Son Heung-mina, Lucasa Mouru či Christiana Eriksena zostali nevyužité.

A tak udrel veľmi málo využívaný žolík Origi. Zaujímavosťou je, že dvadsaťštyriročný zakončovateľ s kenskými koreňmi nemá v kádri čerstvého víťaza Ligy šampiónov isté miesto.

„Som pripravený vziať akúkoľvek rolu či úlohu. V takom veľkom klube ako Liverpool to musíte rešpektovať a sústrediť sa na to, ako mu čo najviac pomôcť,“ vravel pred stretnutím Origi.

Existuje lepší spôsob, ako si vypýtať predĺženie zmluvy? Sotva…

1 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #liga majstrov vo futbale #Divock Origi