Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyvolá ďalší ošiaľ? Kórejský hrdina chce odmeniť ranné vtáčatá

Aj on to už zažil. Pre milióny futbaluchtivých Kórejčanov je to pravidelný rituál v strede týždňa. Ak chceli sledovať dvoch najlepších krajanov v Lige majstrov či Európskej lige, museli si privstať. A veľmi skoro. Podobný scenár ich zrejme čaká aj v sobotu, keď sa uskutoční finále Ligy šampiónov medzi Tottenhamom a Liverpoolom.

31.05.2019 09:39
Son Heung-min, Harry Kane, Dele Alli Foto: ,
Hviezdy Tottenhamu (zľava) Son Heung-min, Harry Kane a Dele Alli na tréningu pred finále Ligy majstrov.
debata

Jedným z ranných vtáčat bol aj krídelník Spurs Son Heung-min. V detstve sledoval svoj idol zo zelených trávnikov. Len sporadicky si nechal ujsť zápas Manchestru United, v ktorom ukazoval svoje majstrovstvo Park Ji-sung.

Budík si na skorú rannú hodinu nastavil aj pred desiatimi rokmi. Vtedy sa Park predstavil vo finále Ligy majstrov ako prvý Ázijec. A hoci Manchester prehral s Barcelonou 0:2, na Sonovi zanechalo rímske vyvrcholenie pozitívne stopy.

„Vtedy to bol v našej krajine obrovský ošiaľ. Sledoval som to so zatajeným dychom. Veril som, že Park uspeje. A hoci mu to nevyšlo, bol som pyšný Juhokórejčan. Hráči ako on nám ostatným otvorili dvere. Ukázali vyspelému futbalovému svetu, že aj u nás sú kvalitní futbalisti. Želal som si, aby som raz bol ako on. A aby sa podobný úspech podaril aj mne,“ priznal Son v rozhovore pre The Guardian.

Veľký futbalový sen sa mu splní už zajtra. O 21.00 stredo­európskeho času sa na madridskom štadióne Wanda Metropolitano pokúsi prekonať so spoluhráčmi poslednú prekážku. Ak to budú chcieť Juhokórejčania vidieť, musia si privstať o štvrtej ráno.

„Nie je to ideálny čas, o to vďačnejší budem za každú pozitívnu správu z domova. Nie je jednoduché vstať tak skoro. Robil som to ako dieťa, musel som chodiť do školy. V lavici to potom bolo ťažké. Rešpektujem tých, ktorí si privstanú. Kvôli nim nechám na ihrisku sto percent,“ dušuje sa Son.

Dvadsaťšesťročný útočník zažíva jednu z najlepších sezón v drese Spurs. Od zraneniami sužovanej hviezdy Tottenhamu Harryho Kana prebral streleckú úlohu a darí sa mu skvele. V ostro sledovanom finále by rád načal tretiu desiatku gólov v tomto ročníku.

„Som človek, ktorý myslí pozitívne. Takže jediné, s čím pôjdem do Madridu, je, že chcem získať trofej Ligy majstrov. Neviem sa dočkať, keď sa zápas začne. Verím, že odmením mojich priaznivcov. V Londýne aj doma,“ uzavrel Son.

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy. A od uplynulého víkendu aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Tottenham Hotspur #Son Heung-Min