Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia infarktová dráma. Drzí mladíci Ajaxu skončili pred bránami finále LM

Neuveriteľné! Tottenham napodobnil Liverpool a v priebehu 24 hodín predviedol anglický zázrak číslo dva.

08.05.2019 22:56
Lucas Moura, Dele Alli Foto: ,
Záložníci Tottenhamu Lucas Moura a Dele Alli sa tešia z gólu, ktorý znamená postup do finále Ligy majstrov.
debata (7)

Spurs predčili favorizovaných mladíkov z z Ajaxu. Zverenci Erika ten Haga po minulotýždňovom víťazstve na ihrisku Spurs 1:0, doma neuspeli. Po prehre 2:3 sa lúčia s najprestížnejšou klubovou súťažou v semifinále.

Hoci domácich postihla ešte pred začiatkom zápasu nepríjemnosť – počas rozcvičky sa zranil Brazílčan David Neres – na hre Ajaxu to nezanechalo žiadne stopy.
Tottenham postúpil cez Ajax do finále LM Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Nastúpení hráči Ajaxu Amsterdam a Tottenhamu...

Opäť ňou bavil vypredanú Arénu Johana Cruyffa a už v 4. minúte sa dočkal zaslúženej odmeny. Kapitán Matthijs de Ligt otvoril skóre po nechytateľnej hlavičke.

Chvíľu trvalo, kým sa Spurs prebrali z rýchlo inkasovaného gólu. Dve šance Son Heung-mina a jedna v podaní Christiana Eriksena sa však neujali. A tak na opačnej strane udrel po presnej strele Hakim Ziyech.

„Pre Tottenham je to až príliš kruté. Obe mužstvá mali uhruba rovnaký počet šancí. Lenže Ajax dal dva góly a Spurs ani jeden. Čaká ich poriadna fuška,“ vravela v štúdiu BT Sport legenda Londýnčanov Glenn Hoddle.

Hostia sa jej nezľakli. V priebehu 55. a 59. minúty vyrovnal stav zápasu Lucas Moura. Najskôr využil svoje rýchle nohy a znížil, potom potrestal chybu obrany Ajaxu.

„Domáci spanikárili a Moura tento neporiadok využil parádnym spôsobom,“ tešil sa spolukomentátor BT Sport a bývalý stredopoliar Tottenhamu Jermaine Jenas.

Po hodine hry sa tak začínalo odznova. Záverečných tridsať minút odštartovali domáci. Ziyech, De Ligt ani Daley Blind však neuspeli. Na druhej strane zasa nepochodil stopér Jan Vertonghen. Už-už to vyzeralo, že sa Ajax dostane po viac ako dvoch dekádach do finále.

Lenže v záverečných sekundách päťminútového nadstaveného času druhého polčasu po tretí raz udrel Lucas Moura.

„Myslel som si, že som včera na Anfielde videl všetko. Ale kdeže, toto je futbal… Nemám slov. Cítim dojatie a hrdosť,“ ťažko predýchaval postupový gól Jenas. „Nikdy som ťa nevidel takého emotívneho ako dnes. Nečudujem sa ti,“ doplnil jeho kolega z komentátorského stanovišta Steven Fletcher.

Emócie lomcovali aj s hráčmi Tottenhamu, ktorí striedali široké úsmevy s veľkými slzami. „Bol to šialený duel. Bojovali sme, prialo nám šťastie a máme Lucasa Mouru. Plníme si naše sny,“ usmieval sa stredopoliar Tottenhamu Christian Eriksen.

„Vćera sme pozerali Liverpool. Ukázal nám, že to nie je nemožné. A tak sme to vyskúšali,“ pridal sa obranca Danny Rose.

Odveta semifinále Ligy majstrov

Ajax Amsterdam (Hol.) – Tottenham Hotspur (Angl.) 2:3 (2:0) – prvý zápas: 1:0, Tottenham postúpil do finále
Góly: 5. De Ligt, 35. Ziyech – 55., 59. a 90.+ Lucas Moura, rozhodoval: Felix Brych (Nem.)

Zostavy:
Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui, De Ligt, D. Blind, Tagliafico – Schöne (60. Veltman), D. Van de Beek (90. Magallán), F. De Jong – Ziyech, Tadič, Dolberg (67. Sinkgraven)
Tottenham: Lloris – Trippier (81. Lamela), Alderweireld, Vertonghen, D. Rose (82. Davies) – Moussa Sissoko, Wanyama (46. Llorente), Alli – Eriksen – Lucas Moura, Son

TV Pravda: Marek Hamšík o svojom prestupe do Číny

Video
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Tottenham Hotspur #Ajax Amsterdam