Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zatienil aj Messiho. Jeden zo strojcov zázraku má len 20 rokov

Nikto im neveril, oni však neprestali. Liverpool hazardoval a zázračne vyradil Barcelonu.

07.05.2019 23:24
Liverpool futbal Foto: ,
Georginio Wijnaldum (vľavo) a Trent Alexander-Arnold oslavujú gól do siete Barcelony.
debata (1)

Stál na polovici ihriska. Mal pri nohe loptu a pred sebou pohľad, ktorý máta každého fanúšika Liverpoolu už piaty rok.

Steven Gerard sa pošmykol, útočník Chelsea Demba Ba nemal najmenší problém prispieť k víťazstvu. Znamenalo kľúčový zlom v nádejách Liverpoolu na ligový titul.

"Vtedy sa mi chcelo plakať. Vidieť klubovú ikonu v takej bezradnej pozícii mi lámalo srdce,“ priznal pred časom Trent Alexander-Arnold.

Už nie je podávačom lôpt, ale jedným z hrdinom zázračného obratu Liverpoolu. Anglický celok v utorok večer vstupoval na Anfield s malou dušičkou a veľkým mankom na Barcelonu.

Odveta semifinále LM Liverpool vs. Barcelona Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Stopér Liverpoolu Virgil van Dijk a útočník...

Veľkou bojovnosťou zmazal prehru 0:3 z prvého semifinále Ligy majstrov, vyhral doma 4:0 a 1. júna si podobne ako vlani zahrá finále.

Leví podiel na tom má aj dvadsaťročný krajný obranca. Alexander-Arnold si pripísal dve asistencie. Tá druhá obletela svet ako kométa. Možno nebola najkrajšia, ale čo jej chýbalo na kráse či genialite bolo nahradené šikovnosťou a drzosťou.

"Verte či nie, ešte som nikdy nevidel, že by hráči Barcelony takto zaspali.“ nechápal spolukomentátor BT Sport Steven McManaman.

Kým hostia ukazovali jeden na druhého a snažili sa pripraviť na jeden z mnohých rohových kopov Liverpoolu, Alexander-Arnold narýchlo poslal loptu na nestráženého Divocka Origiho a ten strelil postupový štvrtý gól.

VIDEO: Postupový gól Divocka Origiho

"Neviem čo povedať. Azda len to, že sme nikdy neprestali veriť,“ nechápavo po zápase krútil hlavou Sadio Mané pred kamerou BT Sport.

"Znova sme ukázali, že vo futbale je všetko možné. Veľmi som sa hneval na trénera, že ma nechal na lavičke, ale odpúšťam mu,“ smial sa strelec dvoch gólov Giorginho Wijnaldum, ktorý prišiel na ihrisko na začiatku druhého polčasu.

Drzosť Alexandra-Arnolda znamenala mnohé. Pre neuveriteľných fanúšikov Liverpoolu, realizačný tím, hráčov. A aj Gerarda, ktorý na tribúne ťažko premáhal silné emócie. Podobne ako mladý hrdina pred piatimi rokmi.

"Nikto nám neveril a pozrite čo sa deje,“ bojoval s dojatím kapitán Liverpoolu Jordan Henderson počas ďalšieho oslavného chorálu. "Bol to len inštinkt. Moment, kedy si poviete, že idete do toho. Bol to hazard, ale vyšlo to,“ usmieval sa Alexander Arnold.

Najlepšie reakcie z twitteru

S kamerou TV Pravda sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #liga majstrov vo futbale #Trent Alexander-Arnold