Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Famózny obrat. Klopp v eufórii zložil hráčom kompliment aj s vulgarizmom

Futbalisti FC Liverpool postúpili do finále Ligy majstrov. Po prehre 0:3 na ihrisku FC Barcelona dokázali v domácej odvete zvíťaziť 4:0.

07.05.2019 22:57 , aktualizované: 08.05.2019 10:00
Fabinho futbal Foto: ,
Fabinho z Liverpoolu a Luis Suárez z Barcelony počas zápasu.
debata (32)

„The Reds“ postúpili do druhého finále LM za sebou a v boji o prestížnu trofej sa stretnú s lepším z dvojice Ajax Amsterdam – Tottenham Hotspur (prvý zápas v Londýne 1:0).

Tohtoročná LM vyvrcholí v sobotu 1. júna v Madride.

Vlaňajší neúspešný finalista z mesta Beatles nastúpil do odvety bez nedoliečeného brazílskeho útočníka Roberta Firmina, zraneného Guinejčana Nabyho Keitu a aj bez egyptského krídelníka Mohameda Salaha.

Skóre stretnutia otvoril už v 7. min domáci útočník Divock Origi. V zostávajúcom priebehu prvého polčasu si obe mužstvá vytvorili niekoľko sľubných príležitostí, sieť za oboma brankármi sa však do prestávky už nerozvlnila. Do druhého polčasu nastúpil namiesto zraneného domáceho obrancu Andrewa Robertsona univerzál Georginio Wijnaldum.

Dvadsaťosemročný Holanďan dokázal po desiatich minútach na ihrisku zmazať v priebehu dvoch minút náskok Kataláncov z prvého stretnutia. Postupový zásah domácich dosiahol v 79. min po narýchlo rozohranom rohu dvojgólový Origi.

„Máme desať minút po desiatej (britského času, pozn.) a všetky deti sú už pravdepodobne v posteli. Moji chlapci sú skur…e veľkí,“ uviedol Klopp v eufórii v bezprostrednej reakcii po stretnutí pre BT Sport.

„Vedeli sme, že to bude výnimočný večer. Všetko to bolo o tíme. Chceli sme zabojovať a postúpiť do finále aj pre našich zranených hráčov. Ani neviem opísať, čo momentálne prežívam,“ povedal podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) 24-ročný Origi. „Od začiatku sme vedeli, že môžeme vyhrať 4:0,“ nadviazal Wijnaldum.

Práve Origi v 7. min otvoril skóre zápasu a v 79. min uzavrel gólový účet stretnutia. Zadák „LFC“ Trent Alexander-Arnold rýchlym rozohraním rohového kopu nachytal „prispatých“ hostí a belgický mladík dokončil skazu Barcelony gólom na 4:0.

„Bol to inštinkt – jeden z tých momentov, keď zbadáte príležitosť. Origi je špičkový útočník. Všetci si navždy zapamätáme túto chvíľu,“ povedal Alexander-Arnold na margo situácie, keď využil chvíľkovú nekoncentrovanosť súperových hráčov.

Odveta semifinále LM Liverpool vs. Barcelona Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Stopér Liverpoolu Virgil van Dijk a útočník...

Hráčom FC Barcelona ostali po zápase iba oči pre plač, keďže aj vo vlaňajšej sezóny vypadli z Ligy majstrov po podobnom priebehu.

Pred rokom vo štvrťfinále zvíťazili na Camp Nou 4:1 nad AS Rím. Taliani však v odvete dokázali triumfovať 3:0 a oslavovali postup do ďalšej fázy súťaže.

"Súper bol lepší, a to od úplného začiatku. Nevedeli sme sa vyrovnať s tlakom a keď Liverpool skóroval, bolo to ešte náročnejšie. Snažili sme sa streliť potrebný gól, ale nepodarilo sa nám to. Minulý rok sme zlyhali v Ríme, teraz v Liverpoole. Nezostáva nám nič iné, iba fanúšikom opäť povedať: ‚Prepáčte nám to‘.

Pri štvrtom góle to bola chyba nás všetkých. Kolaps. Výpadok. Liverpoolčania boli šikovnejší ako my, rýchlo to rozohrali a ich hráč bol pred bránkou nepokrytý," skonštatoval podľa webu denníka AS defenzívny záložník FC Barcelona Sergio Busquets.

Výstižný pohľad na túto semifinálovú konfrontáciu pre BBC Sport ponúkol známy katalánsky športový žurnalista Guillem Balague.

"Jürgen Klopp pochopil lepšie ako Ernesto Valverde to, čo sa udialo v minulotýždňovom úvodnom stretnutí. V zápase na Camp Nou mal Liverpool veľa šancí a hral vo vysokom tempe, s ktorým Barcelona zápasila. Klopp povedal, že jeho tím hral v Barcelone dobre, takže pred odvetou nemusel vymýšľať nové varianty.

Z pohľadu dvojzápasu bola Barcelona tri štvrtiny hracieho času horším mužstvom, jej hráči boli vystrašení a neschopní nájsť odpoveď na hru súpera. Kde bol poslednú hodinu Lionel Messi? Barcelona nevydrží hrať tempo futbal, a preto padla do pasce," vyhlásil Balague.

LM – odveta semifinále

FC Liverpool – FC Barcelona: 4:0 (1:0) – prvý zápas: 0:3, postúpil LFC

Góly: 7. a 79. Origi, 54. a 56. Wijnaldum

ŽK: 11. Fabinho, 66. Matip – 45.+ Busquets, 53. Rakitič, 75. Semedo

Rozhodca: Cüneyt Cakir (Tur.)

FC Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson (46. Wijnaldum) – Henderson, Fabinho, Milner – Shaqiri (90. Sturridge), S. Mané, Origi (85. Goméz)

FC Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba – Arturo Vidal (75. Arthur), Busquets, Rakitič (80. Malcom) – Messi, L. Suárez, Coutinho (60. Semedo)

S kamerou TV Pravda sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
32 debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #FC Liverpool #liga majstrov vo futbale