Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Aké je brániť Messiho? Nemožné. Van Dijk kričal o pomoc

Je najdrahší obranca futbalovej histórie a je rád, že si po odchode zo Southamptonu v januári 2018 vybral ako ďalší klub Liverpool.

02.05.2019 11:13
Messi, Van Dijk, Fabinho Foto: ,
Liverpoolčania Fabinho (vpravo) a Van Dijk sa snažia zastaviť rozbehnutého Messiho.
debata

Holanďan Virgil van Dijk si podmanil fanúšikov i expertov. Radia ho medzi najužšiu špičku medzi obrancami. V hlasovaní členov Asociácie profesionálnych futbalistov v Anglicku sa stal dokonca najlepším hráčom vrcholiaceho ročníka Premier League.

Prestup v rámci Britských ostrovov do Liverpoolu mu vyšiel. Okrem iného, nemusí pravidelne čeliť fenomenálnemu Argentínčanovi Lionelovi Messimu. Líder Barcelony v stredajšom semifinále s vervou testoval Van Dijkov status nepriechodného obrancu.

Messi sa v súboji jeden na jedného cez Van Dijka ani raz nepresadil, no Barcelone dvoma gólmi v záverečnej štvrťhodine pomohol k víťazstvu 3:0. O tom, aké náročné je brániť päťnásobného najlepšieho futbalistu planéty, sa môžete presvedčiť vo videu, kde Van Dijk nechce čeliť Messimu sám a krikom volá spoluhráčov na pomoc.

Van Dijk po stretnutí zložil Messimu kompliment: „Je fantastický hráč, to je jasné. Je najlepší hráč na svete, čo potvrdzuje roky.“

Barcelona zdolala Liverpool na úvod semifinále LM Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Futbalisti Barcelony a Liverpoolu pred úvodným...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #fc barcelona #FC Liverpool #Lionel Messi #Virgil van Dijk