Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FOTO: Krutý výsledok pre Liverpool. Vzdialila sa mu ďalšia trofej

Futbalisti Barcelony v úvodnom semifinále Ligy majstrov doma zdolali Liverpool 3:0 a priblížili sa prvému postupu do finále po štyroch rokoch.

01.05.2019 23:45
Mohamed Salah Foto: ,
Smútok Mohameda Salaha z Liverpoolu po prehre v Barcelone.
debata

Na štadióne Camp Nou dvakrát skóroval hviezdny Lionel Messi, ktorý za katalánsky tím zaznamenal už 600 súťažných gólov. Jeden zásah zaznamenal bývalý útočník „Reds“ Luis Suárez.

Ten otvoril skóre v 36. minúte, Messi pridal poistku štvrťhodinu pred koncom a v 82. minúte barcelonský kapitán zvýšil precíznym priamym kopom. Čerství španielski šampióni zdolali Liverpool doma v európskych pohároch až na piaty pokus. Odveta na ihrisku minuloročného finalistu sa hrá v utorok 7. mája.

Barcelona zdolala Liverpool na úvod semifinále LM Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Futbalisti Barcelony a Liverpoolu pred úvodným...

V základnej zostave Barcelony nastúpili aj bývalí hráči Liverpoolu Coutinho so Suárezom. Tréner Valverde postavil najstaršiu jedenástku Kataláncov v histórii Ligy majstrov s vekovým priemerom 29 rokov a 210 dní. Len na lavičke hostí začal útočník Firmino, ktorého trápilo svalové zranenia.

„Barca“ v úvode mala s aktívnou hrou súpera problémy, ale v 26. minúte svoju prvú veľkú šancu premenila. Alba v šestnástke našiel Suáreza a ten v sklze prekonal brankára Alissona. Pre uruguajského útočníka to bol premiérový zásah v tomto ročníku Ligy majstrov.

Domácu obranu hnevali rýchli útočníci Salah a Mané, ktorý v najväčšej príležitosti Liverpoolu v prvej polovici z voleja prestrelil.

Hostia po zmene strán začali aktívne a zovreli paralyzovanú Barcelonu na jej polovici. Domáce mužstvo podržal brankár Ter Stegen pri strelách Milnera a Salaha.

Španielski majstri sa dlho bránili a vôbec sa nedostávali k svojej hre, ale v 75. minúte z ojedinelej akcie zvýšili. Suárez trafil brvno, od ktorého sa lopta odrazila k voľnému Messimu a ten už mal veľmi jednoduchú pozíciu.

Argentínsky kanonier predviedol najkrajší moment zápasu v 82. minúte, keď loptu z priameho kopu presne zatočil do horného rohu bránky. Najlepší strelec aktuálneho ročníka LM skóroval už po dvanástykrát. Messi si bilanciu proti obľúbeným anglickým tímom vylepšil na 26 gólov v 33 pohárových dueloch.

Liverpool mohol rýchlo znížiť, ale strelu náhradníka Firmina na bránkovej čiare zastavila obrana a voľný Salah z dorážky napálil tyč. Kým Barcelona zvíťazila v ôsmom súťažnom zápase po sebe a doma predĺžila rekordnú pohárovú sériu bez prehry na 32 stretnutí, Liverpool prehral prvýkrát po 19 súťažných zápasoch a v odvete ho čaká veľmi ťažká úloha.

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #liverpool #fc barcelona #Lionel Messi