Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skrotí Liverpool Messiho? Priaznivci pred šlágrom vtlačili do fontány turistu

Na tretie treble v ére Lionela Messiho útočia futbalisti Barcelony. Po sobotňajšom zisku dvadsiatom šiestom ligového titulu vyzvú na konci mája vo finále Španielskeho pohára Valencii. Ešte predtým ich čaká semifinále Ligy majstrov, ktoré načnú v stredu na Camp Nou proti vlaňajšiemu finalistovi Liverpoolu.

01.05.2019 14:59
Lionel Messi, Philippe Coutinho, Mohamed Salah,... Foto:
Radosť Lionela Messiho a Philippeho Coutinha z Barcelony a Mohameda Salaha a Nabyho Keitu z Liverpoolu.
debata

„Už som s Barcelonou treble vyhral a chcem ho znovu zopakovať, je to vzrušujúca výzva. Musíme ísť zápas od zápasu a dobre sa na Liverpool pripraviť, pretože to bude veľmi ťažké,“ povedal novinárom stredopoliar Ivan Rakitič, ktorý s tímom vybojoval treble pred štyrmi rokmi. Prvé sa v zostave s Messim zrodilo v roku 2009.

„Blaugranas“ získali istotu ligového titulu po sobotňajšej výhre 1:0 nad Levante, ktorú 34. gólom v sezóne La Ligy zariadil Messi. Tridsaťjedenročného Argentínčana pritom tréner Ernesto Valverde šetril na Liverpool, preto ho poslal do hry až v druhej polovici.

„Bolo však jasné, že nastúpi aspoň na 45 minút. V stredu máme zápas a musíme byť aktívni. A vieme aj to, že Leo dáva góly úplne všade,“ konštatoval Valverde.

Dvojzápas s „Reds“ bude výnimočný predovšetkým pre Luisa Suáreza a Philippeho Coutinha, ktorí predtým v Liverpoole pôsobili. „Veľmi sa teším, keď vrátim na Anfield. Mám k tomu miestu silnú väzbu,“ vyhlásil tridsaťdvaročný Uruguajčan Suárez.

„Bol som v Liverpoole veľmi šťastný,“ doplnil Coutinho. „Liverpool je tím s veľmi silnou mentalitou, obzvlášť doma. Skvele útočia aj bráni, takže sa budeme musieť mať na pozore,“ dodal dvadsaťšesťročný Brazílčan.

Barcelona sa naposledy do finále Ligy majstrov prebojovala v roku 2015. Už na začiatku sezóny vyhrala španielsky Superpohár.

Skrotia ofenzívne hviezdy?

Futbalisti Liverpoolu sa usilujú o druhý postup do finále Ligy majstrov za sebou. Najväčší pozor si jeho obrana na čele so stopérom Virgil van Dijk musí v semifinále proti Barcelone dať na Lionela Messiho, s desiatimi gólmi najlepšieho strelca súťaže.

„Je to najlepší hráč na svete,“ zhodli sa na klubovom webe Van Dijk a jeho parťák z defenzívy Andy Robertson. „Nebránime jeden na jedného, ​​ale pohromade a rovnako tak aj útočíme. Musíme byť pripravení,“ povedal dvadsaťsedemročný Holanďan Van Dijk, ktorý získal ocenenie pre najlepšieho hráča roka anglickej ligy na základe hlasovania futbalistov.

„Môžete si pozrieť zostrihy s Messim, aj keď neviem, či je to na niečo platné. Pohybuje sa po celom ihrisku. Niekedy je v jeho strede, inokedy si zase vezme loptu z hĺbky poľa. Je mi jasné, že stále bude útočiť, ale záleží na tom, ako ho ubránime,“ uviedol dvadsaťpäťročný Škót Robertson.

Okrem Messiho disponuje katalánske mužstvo aj ďalšími ofenzívnymi esami. „Ak ho skrotíte, rovnako si musíme poradiť s Coutinho, Suárezom a inými hráčmi, ktorí robia problémy. Nie je to o ubránenie jedného hráča, ale celého tímu. To pre nás bude to najťažšie,“ konštatoval Robertson.

Minulý ročník Ligy majstrov zakončil Liverpool v Kyjeve prehrou 1:3 s Realom Madrid. „Celá cesta do finále bola vzrušujúca. Chceme sa doň prebojovať znova. Bola by to obrovská česť, ale vieme, aké zložité to je. Potom môžeme premýšľať aj o iných veciach. Napríklad o tom, že do Madridu sa dostanete ľahšie ako do Kyjeva,“ vyhlásil Robertson.

V Barcelone zatkli 6 fanúšikov Liverpoolu

Španielska polícia zadržala pred zápasom v Barcelone šiestich fanúšikov FC Liverpool. Podľa informácií agentúry AP zadržaní fanúšikovia hádzali predmety na policajtov, ktorí sa snažili udržať verejný poriadok. Policajti pritom utrpeli ľahké zranenia.

V katalánskej metropole sa v utorok zhromaždila veľká skupina priaznivcov anglického tímu. Španielske médiá zverejnili video, na ktorom je vidieť, ako anglickí fanúšikovia vtlačili turistu do fontány, keď sa ju snažil odfotiť.

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #FC Liverpool #Lionel Messi