Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Van de Beek už raz Tottenham odmietol. Teraz mu narobil problémy

Skvelé futbalové divadlo, o ktoré sa pričinili oba tímy. Každý rozdielnym spôsobom.

30.04.2019 23:18
Britain Soccer Champions League Beek Foto: ,
Donny van de Beek oslavuje svoj gól do siete Tottenhamu.
debata

Ajax vďaka pohľadnému futbalu opäť dokázal predčiť skúsenejšieho súpera. V utorok večer zdolal v prvom zápase semifinále Ligy majstrov Tottenham na jeho štadióne najtesnejším rozdielom 1:0.

Kým v prvej polovici úvodného dejstva sa domáci hľadali, vo zvyšku stretnutia mali navrch. Nie vďaka rýchlej kombinácii ako súper. Skôr sa spoliehali na nakopávané lopty, ktoré nevysokým Holanďanom robili problémy. Odpoveď na gólovú strelu Donnyho van den Beeka však nenašli.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Tottenham – Ajax

Dvadsaťdvaročný rodák z holandského vidieka už odmalička drukoval Ajaxu. Keď mal päť rokov, vybral sa s otcom po prvý raz do Amsterdam Arény. V jej okolí sa neskôr postupne prepracoval cez viaceré mládežnícke výbery až do seniorského tímu.

Odmietol lákavé ponuky Bayernu Mníchov, rímskeho AS a dokonca aj Tottenhamu. Ten túžil priviesť po Janovi Vertongenovi, Tobym Alderweireldovi, Christianovi Eriksenovi a Davinsonovi Sanchézovi ďalšieho hráča z Amsterdamu.

„Nikam sa nechystám. Ajax je to správne miesto pre môj rozvoj,“ odkázal vtedy záujemcov Van den Beek.

Urobil dobre. Vďaka jeho presnému zakončeniu to má so spoluhráčmi do júnového finále Ligy šampiónov v Madride bližšie ako Tottenham.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tottenham Hotspur #Donny van den Beek