Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gigantom ukázali prostredník. Uspeje Ajax či Tottenham?

Najväčší favorit na celkové víťazstvo. Lanský finalista. Aj dvojica, ktorú by v najlepšej štvorke tipoval len málokto.

30.04.2019 09:00
Taliansko futbal LM Juventus Ajax štvrťfinále Foto: ,
Postupová radosť futbalistov Ajaxu Amsterdam po výhre v Turíne.
debata

Liga majstrov sa blíži k vrcholu. Dnes a zajtra sa začnú boje o to, kto sa 1. júna predstaví v Madride v boji o najprestížnejšiu futbalovú klubovú trofej.

Vrece peňazí ešte neskórovalo

Kto by presne predpovedal skladbu dnešného semifinále, prišiel by si v stávkovej kancelárii na slušné peniaze. Tottenham privíta doma Ajax Amsterdam.

„Nečakaný súboj. V tom je krása futbalu. Vlani to tak dlho ťahal AS Rím či Liverpool. Teraz sa jeden z dvojice Spurs – Ajax dostane do finále. A nebude to len za zásluhy,“ zamyslel sa bývalý anglický reprezentant Gary Lineker.

Ani tie nie sú malé. Tottenham sa do vyraďovacej fázy dostal vďaka remíze s Barcelonou v poslednom kole skupín. V osemfinále nedal šancu Dortmundu, v parádnej odvete štvrťfinále vyradil Manchester City.

„Na ten zápas budeme ešte dlho spomínať, ale teraz na to nie je čas. Čaká nás ďalšia náročná prekážka,“ vravel kouč Tottenhamu Mauricio Pochettino.

Vystríhal pred Ajaxom. Mužstvom nabitým mladým talentom i cennými skúsenosťami, na ktorom si vylámali zuby hráči Bayernu Mníchov, Realu Madrid aj Juventusu Turín.

„Dokonale sa držia vety, ktorú kedysi vyslovil legendárny Johan Cruyff. Ten nepochyboval, že je možné zdolať bohatší klub. Nikdy totiž nevidel, ako vrece peňazí skóruje. Plánu vytvoriť uzatvorenú futbalovú Superligu pre vyvolených ukázali dva vztýčené prostredníky,“ napísal goal.com

Zastavia čarodejníka?

Lepší z prekvapivej dvojice zabojuje o trofej pre víťaza proti Barcelone alebo Liverpoolu. Katalánsku ofenzívnu jazdu až do semifinále nezastavil ani Manchester United. Podľa bývalého stredopoliara The Reds Dannyho Murphyho však čaká najväčšieho ašpiranta na titul náročnejšia anglická skúška.

„Henderson, Fabinho a Wijnaldum sú hráči, ktorí vedia vyňuchať nebezpečenstvo. To hrozí nielen od čarodejníka Messiho, ale aj spolupráce Philippa Coutinha s Jordim Albom,“ zamyslel sa Murphy.

Práve pre 26-ročného rodáka z Ria de Janeiro to bude špecifický duel. Nastúpi proti svojim bývalým spoluhráčom a o týždeň sa v odvete vráti po prvý raz na Anfield Road od prestupu v januári 2018.

„Nebude to o Phillipovi. Ide o súboj Liverpoolu s Barcelonou v semifinále Ligy majstrov. To je ozajstná zápletka,“ uzavrel kouč Liverpoolu Jürgen Klopp.

Program Ligy majstrov

Prvé zápasy semifinále (21.00, Orange Sport), dnes: Tottenham – Ajax. Zajtra: Barcelona – Liverpool.

debata chyba