Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sen Manchestru? Zopakovať noc z Parku Princov

Rovnaký cieľ. Iné rozpoloženie. Pred dnešnou odvetou štvrťfinále Ligy majstrov sú v odlišných situáciách. V najprestížnejšej klubovej súťaži aj na domácom ligovom poli.

16.04.2019 10:00
Luke Shaw, Paul Pogba, Lionel Messi Foto: ,
Luke Shaw a Paul Pogba z Manchestru United sa snažia zastaviť barcelonskú hviezdu Lionela Messiho.
debata

Kým Barcelona sa vo zvyšných šiestich kolách pokúsi uhájiť deväťbodový náskok na líderskej pozícii La Ligy, futbalistov Manchestru United čaká tvrdá bitka o najlepšiu štvoricu v Premier League.

Tá by zverencom Oleho Gunnara Solskjaera zaručila istotu skupinovej fázy Ligy šampiónov aj v budúcej sezóne. Na Nou Campe ich možno čaká posledný zápas v pohárovej Európe pre tento ročník. Prvý duel prehrali 0:1, na bránku súpera nevystrelili ani raz, čo sa im naposledy stalo pred štrnástimi rokmi. Ak sa nezlepšia, Barcelona sa po troch rokoch vráti do semifinále.

„Štatistiky sú niekedy tvrdé. Myslím si, že sme niektoré situácie pred súperovou bránkou vyriešili nesprávne. Verím, že to v odvete bude iné,“ zaželal si kormidelník Manchestru pre klubovú stránku.

Úvodné štvrťfinálové zápasy Ligy majstrov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Futbalisti Manchestru United a Barcelony...

Svoje tvrdenia môže oprieť o dve cenné víťazstvá z tejto sezóny Ligy majstrov. United v základnej skupine získali skalp Juventusu na jeho trávniku. V osemfinálovej odvete zasa triumfovali na ihrisku Paríža Saint-Germain 3:1.

„Želáme si, aby sa na Nou Campe stalo niečo podobné, ako pred mesiacom v Parku Princov,“ ozrejmil Solskjaer.

„Bola to nádherná noc. Pokúsime sa vyhrať. Je to veľká výzva, špeciálna príležitosť mať ďalší skvelý zážitok z Ligy majstrov,“ doplnil brankár United David de Gea.

Španielsky gólman – dlhodobo spájaný s odchodom do Realu Madrid – bol veľkou oporou najslávnejšieho anglického klubu. Pred odvetou poslal spoluhráčom na opačnom konci ihriska jasný odkaz.

„Nedá sa vyhrať bez gólu. Máme vpredu hráčov, ktorí sú schopní súpera dostať do nepríjemnej situácie,“ pripomenul De Gea.

Od víťazstva v Paríži sa Manchester strelecky trápi. Odvtedy odohral poltucet zápasov. Vyhral len dva a skóroval dovedna šesťkrát. Zabijak s detskou tvárou Solskjaer nebude svojim zverencom pripomínať finále Ligy majstrov na Nou Campe spred 20 rokov, ktoré rozhodol gólom v 93. minúte. Pomôže im inak – zdvihne skleslé sebavedomie.

„Útočníci sú našou zbraňou. Všetci sú to top hráči. Môžu nás dostať ďalej. Už sa im to podarilo v Paríži a teraz veríme v ďalší postupový koniec. Vieme, čo robiť a ako nepriaznivý vývoj otočiť. Ukázali sme to už niekoľkokrát. Zdolali sme skvelé mužstvá na ich štadiónoch,“ uzavrel Solskjaer.

Dočká sa ho?

Dnešný program

Štvrťfinále, odvety: 21.00 Barcelona – Manchester United (prvý zápas 1:0, Orange Sport), Juventus – Ajax (1:1, Orange Sport).

TV Pravda: Čo chýba Jozefovi Barmošovi v najlepšej osmičke Ligy majstrov a ktorá krajina má istú semifinálovú miestenku? Pozrite si video:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #FC Bacelona