Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladíci z Ajaxu idú popreháňať Starú dámu

Do letného výpredaja zostávajú už len týždne. Budú vzrušujúce. Pre tých, ktorí si budú vyberať.

10.04.2019 12:00
Juventus Turín Foto: ,
Tréning hráčov Juventus Turínu pred zápasom proti Ajaxu.
debata

Tešia sa naň aj priaznivci, lebo prinesú dramatické vrcholy na viacerých futbalových frontoch. A aj hráči, o ktorých sú tieto riadky. Mathijs de Ligt, André Onana či Hakim Ziyech.

Vyzerá to tak, že o pár týždňov sa po futbalistoch Ajaxu Amsterdam zapráši ako po teplých rožkoch. Majú kvalitu a dátumy narodenia veľmi tesne od začiatku tretieho milénia.

Čaká ich svetlá budúcnosť. Ešte pred ňou však veľká výzva. Sami tvrdia, že 34. holandský titul pre klub nie je tým správnym lákadlom. Vyradiť vo štvrťfinále Ligy majstrov Juventus – to už áno. Na Štadióne Johanna Cruyffa privítajú Turínčanov už večer. S jasným cieľom. Vybudovať si dobrú východiskovú pozíciu do odvety.

„Niekedy vyhrávame zápasy rozdielom triedy či dvoch a to ani nehráme naplno. Kvalita Eredivisie ide dole. A tak sa nevieme dočkať stredu týždňa, keď sa môžeme pasovať s najlepšími klubmi sveta v Lige majstrov. Už sme ukázali, že máme kvalitu aj chuť dosiahnuť niečo veľké,“ vravel po najväčšom prekvapení doterajšej sezóny Ligy majstrov kapitán Ajaxu de Ligt.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa mathijs de ligt (@matthijs_de_ligt_),

Devätnásťročný stopér je v hľadáčiku niekoľkých veľkoklubov. Medzi nimi figuruje aj Juventus, ktorý by rád omladil svoj káder a zvýšil Chiellinimu či Bonuccimu konkurenciu. Pred mesiacom so spoluhráčmi de Ligt šokoval obhajcu prvenstva. Na Santiago Bernabéu zdolali Real Madrid 4:1.

„Radosť sledovať týchto chlapcov,“ nešetril chválou bývalý holandský reprezentant Ronald de Boer.

Veľké víťazstvo nadchlo aj bývalého hráča Ajaxu či Manchestru United Jespera Olsena. Ten mal na otázku, či môžu zdvihnúť nad hlavu trofej pre víťaza, veľmi jednoduchú odpoveď.

„Prečo nie? Rozhoduje veľa maličkostí a niekedy aj kúsok šťastia. Ajax je toho schopný, preto sa dostali medzi osem najlepších. Všetci hovoria len o výhre nad Realom. Pozrite si však aj ich ostatné výsledky,“ nabádal Olsen.

Nemýli sa. V základnej E-skupine Ajax neprehral, dve z troch remíz dosiahol s Bayernom Mníchov.

„Neboli to žiadne náhodné okolnosti, ale dôkaz, že títo mladíci nemajú strach. Sú pripravení na niečo veľké. Mladíci Starú dámu poriadne popreháňajú. A podľa mňa aj vyradia,“ uzavrel Olsen.

Program LM

Štvrťfinále – prvé zápasy: 21.00 Ajax – Juventus (Orange Sport), Manchester United – Barcelona (Orange Sport).

TV Pravda: Čo chýba Jozefovi Barmošovi v najlepšej osmičke Ligy majstrov a ktorá krajina má istú semifinálovú miestenku? Pozrite si video:

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Ajax Amsterdam