Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tottenham si užíva pastvu pre oči. City to nezaujíma

Architektonický skvost. Páči sa verejnosti z odboru stavebníctva i futbalovej. V jeho ultramoderných útrobách si nájde pohodlné miesto viac ako 62-tisíc ľudí. V Anglicku nájdete len dva väčšie stánky - legendárne Wembley a slávny Old Trafford.

09.04.2019 09:00
futbal Foto: ,
Futbalisti Manchestru City trénujú pred utorkovým zápasom LM na ihrisku Tottenhamu.
debata

„Náš štadión je pastvou pre oči. Patrí k najlepším na svete. Je to vizitka toho, že vedenie myslí na budúcnosť. Verím, že bude veľká. Na to, aby sme mali aj jedno z najkvalitnejších mužstiev v Európe, potrebujeme myslieť vo veľkom. A nebáť sa na prestupovom trhu zariskovať,“ odkázal vedeniu po otvorení štadióna tréner Tottenhamu Mauricio Pochettino.

Jeho zverenci stánok s dočasným názvom Tottenham Hotspur Stadium pokrstili víťazstvom v Premier League. Dnes večer si tam vypočujú z reproduktorov hymnu Ligy majstrov. Od 21.00 budú v úvodnom štvrťfinále čeliť jednému z favoritov súťaže – Manchestru City.

„Navštívil som už niekoľko skvelých štadiónov. V Bundeslige ani Premier League však nie je krajší ako tento. Verím, že sa proti City vytiahneme a ukážeme, že sme ho hodní,“ burcoval kabínu útočník Tottenhamu Son Heung-Min.

Investície do jediného štadióna na Britských ostrovoch, kde bude možné hrať zápasy Ligy amerického futbalu (NFL), dosiahli viac ako miliardu eur. Trávnik sa dá zatiahnuť a nahradiť povrchom na NFL, ktorý sa nachádza pod ním. Zaujímavostí je omnoho viac.

Prvé rady tribún za bránkami sú len 4,9 metra od bránkových čiar. Južná tribúna umožní viac ako 17-tisícom priaznivcov hnať Spurs za víťazstvom postojačky. Opakované zábery si priaznivci budú môcť vychutnať na štyroch gigantických obrazovkách, dovedna tvoria viac ako 1000 metrov štvorcových.

Špecialitou je aj tzv. Tunnel Club – lóža za stovky libier ponúka možnosť cez presklenné steny vidieť prípravu hráčov v tuneli. Občerstvenie ponúknu okrem klasických aj bufety s drobnými pivovarmi.

Hviezdu Manchestru City Kevina de Bruyneho však tieto novinky nezaujímajú. Do tábora súpera poslal jasný odkaz.

„Všetci hovoria o štadióne, ako keby to bola nejaká novinka. Nezaujíma ma to. Jediné, nad čím premýšľam, je mužstvo, ktoré proti nám nastúpi. Bude to náročné, ale zvládneme to,“ uzavrel De Bruyne.

Dnešný program LM

Štvrťfinále, prvé zápasy: 21.00 Tottenham – Manchester City (Orange Sport), Liverpool – FC Porto (Orange Sport)

TV Pravda: Čo chýba Jozefovi Barmošovi v najlepšej osmičke Ligy majstrov a ktorá krajina má istú semifinálovú miestenku? Pozrite si video:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #liga majstrov