Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Messi odpovedal na magický večer Ronalda, brankár Lyonu v šatni stratil vedomie

Tri góly ako jeho veľký rival síce nedal, ale aj napriek tomu Lionel Messi dokázal na utorňajší hetrik Cristiana Ronalda z Juventusu nájsť rýchlu odpoveď. Vo stredajšej odvete osemfinále s Lyonom totiž dvoma zásahmi a dvoma asistenciami zariadil Barcelone výhru 5:1 nad Lyonom.

14.03.2019 08:53 , aktualizované: 09:34
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi oslavuje gól do siete Lyonu.
debata

Messi najprv „panenkovským“ padáčikom otvoril skóre, po zásahu Philippeho Coutinha zvýšil v závere na 3:0 a potom pripravil zostávajúce góly pre Gerarda Piquého a Ousmana Dembeleho.

Po bezgólovej remíze z Francúzska zariadil Barcelone postup do štvrťfinále.

„Všetci máme v Lige majstrov obrovskú motiváciu a rovnako na tom je aj Leo. Dnes večer predviedol heroický výkon, bol neuveriteľný,“ vyhlásil tréner Barcelony Ernesto Valverde. „Hral ako majster. Je to génius a vie veci, ktoré nikto iný nedokáže. Niekedy je jednoducho nezastaviteľný,“ pridal kouč Lyonu Bruno Genesio.

Nemusel zostať len pri dvoch gólov, pretože niekoľko ďalších šancí Messi nepremenil. Nevyužil tak možnosť znovu sa osamostatniť na prvom mieste v počte hetrikov v Lige majstrov. O prvenstvo sa s ôsmimi trojgólovými zápasmi delí práve s Ronaldom, ktorý v utorok zariadil výhru 3:0, vďaka ktorej Juventus vymazal prehru 0:2 z ihriska Atlética Madrid.

„Čakal som, že Atlético ukáže väčšiu silu, ale Cristiano hral impresívne. Dal tri góly a prežil magický večer,“ vystrúhal rivalovi poklonu Messi, ktorý môže na Juventus s Ronaldom naraziť vo štvrťfinále.

Ak by ich piatkový žreb proti sebe skutočne poslal, prišlo by na reprízu finále Ligy majstrov z roku 2015. Katalánsky tím si vtedy s Juventusom ešte bez Ronalda poradil 3:1.

Ďalšími možnými súpermi sú Manchester United, Liverpool, Tottenham, Manchester City, Ajax a Porto.

„City a Juventus majú veľkú silu, Ajax má zase veľa skvelých mladíkov. Ale nech už dostaneme kohokoľvek, bude to veľmi náročné,“ uviedol Messi, ktorý pred sezónou vyhlásil, že urobí všetko pre to, aby na Nou Camp vrátil trofej pre víťaza Ligy majstrov. A ako najlepší strelec súťaže zatiaľ sľub plní.

Dramatické chvíle v šatni

Brankár Lyonu Anthony Lopes utrpel v 22. minúte zápasu pravdepodobne otras mozgu po zrážke s hráčom súpera Phillippem Coutinhom. O 10 minút opustil Portugalčan trávnik napriek tomu, že lekárom avizoval, že chce pokračovať v hre.

Otrasený brankár Lyonu Anthony Lopes počas... Foto: SITA/AP, Manu Fernandez
Lyon, Barcelona Otrasený brankár Lyonu Anthony Lopes počas zápasu s Barcelonou.

Už na prvý pohľad však bolo zjavné, že nie je stopercentne fit, pôsobil dezorientovane. Z ihriska odkráčal so slzami v očiach, vystriedal ho Mathie Gorgelin. Podľa stránky Lyonu mu potom v šatni prišlo zle, zvracal a dokonca na chvíľu stratil vedomie. Údajne si nepamätal ani to, že by tímovým lekárom povedal, že duel chce dochytať.

TV Pravda: Pozrite si videoreportáž zo slávnostného otvorenia Tehelného poľa:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Lyon #fc barcelona #Lionel Messi