Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Otec mu zakazoval futbal. Africký čarodejník kúzlil v Mníchove

Z chudobných štvrtí senegalského mesta Sédhiou to dotiahol až do jedného z najslávnejších klubov sveta. Nezabránila mu v tom ani tvrdá výchova.

13.03.2019 23:18
SOCCER-CHAMPIONS-BAY-LIV/ mané neuer Foto: ,
Sadio Mané z FC Liverpool a brankár Bayernu Mníchov Manuel Neuer v akcii.
debata

Otec to myslel dobre. Chcel, aby Sadio Mané študoval. Dostal šancu na lepšiu budúcnosť. Dnes 26-ročný krídelník po nej taktiež túžil. Nechcel sa o ňu biť v školských laviciach, ale na futbalovom trávniku.

Fanúšikovia Liverpoolu majú po stredajšom víťazstve nad Bayernom 3:1 v odvete osemfinále Ligy majstrov (prvý duel sa skončil 0:0) radosť, že sa rozhodol práve takto.

„Fantastické zakončenie Maného. Ten chlap má životnú formu,“ rozplýval sa expert BT Sport Gary Lineker. Chválil najlepšieho muža duelu. Mané strelil dva góly. Ten prvý obletel sociálne siete ako kométa. Patrí k najkrajším, aké v kariére strelil.

Na jeho parádnu akciu bol prikrátky aj taký gólman ako Manuel Neuer. Z nemeckej legendy urobil vďaka šikovným nohám a drzému zakončeniu nemotorného dorastenca. Nie nadarmo sa podľa španielskych médií objavil v hľadáčiku Zinedina Zidana – staronového kouča Realu Madrid.

Mané v 36 súťažných zápasoch tejto sezóny skóroval osemnásťkrát, pridal aj tri asistencie. Neovplyvnila ho ani nepríjemnosť. Zlodeji, ktorí sa mu už dvakrát vlámali do domu, naposledy pred niekoľkými týždňami.

Hoci mu z domu zmizli rôzne cennosti, momentálne ho to netrápi. V Allianz Aréne – ktorej reproduktory vyprevadili domácich miláčikov do šatne pieseň Show must go on – si užíval tradičný chorál od tisícok fanúšikov hostí: Ó, Mané, Mané!

„Bol to pre nás skvelý večer. Vedeli sme, že to bude ťažké, lebo súper má veľa kvalitných hráčov. Nabudil nás gól Maného, ale potom sme mali smolu pri vlastencovi. Môj gól? Chutí veľmi sladko, pretože bol víťazný,“ usmieval sa po zápase stopér LFC Virgil van Dijk, ktorý dvadsať minút pred koncom zaznamenal kľúčový zásah na 2:1.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #liga majstrov vo futbale #Sadio Mané