Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto sa smeje naposledy... Ronaldo sparodoval obscénne gesto Simeoneho

"Perfektný a magický zápas v podaní Juventusu Turín, ktorý predviedol futbal najvyššej triedy. A nad tým všetkým vyčnieval jeden hráč, strelec troch gólov, ktorý akoby hral vo vlastnej lige" Takto zhodnotil ďalšie fenomenálne vystúpenie Portugalčana Cristiana Ronalda v Lige majstrov taliansky denník Tuttosport.

13.03.2019 09:27
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo oslavuje po záverečnom hvizde v štýle Diega Simeoneho.
debata

Už 34-ročný rodák z Madeiry Cristiano Ronaldo opäť potvrdil, že na dôležité zápasy, v ktorých ide doslova o všetko, sa dokáže maximálne skoncentrovať. Akoby sa pre CR7 prestížna LM každoročne začínala až jarnou osemfinálovou­ fázou.

„Pre takéto okamihy zaňho Juventus zaplatil Realu Madrid 100 miliónov eur,“ zamysleli sa redaktori najväčšieho športového periodika z Apeninského polostrova Gazzetta dello Sport.

Turínčania boli pred utorňajšou odvetou osemfinále LM 2018/2019 proti Atléticu Madrid v nezávideniahodnej situácii. Pred tromi týždňami pri Ronaldovom súťažnom návrate do španielskej metropoly, v ktorej strávil v drese Realu deväť rokov (2009–2018), prehrala „stará dáma“ na štadióne Wanda Metropolitano 0:2.

Juventus a City sú vo štvrťfinále Ligy majstrov Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
1:0 pre Juventus. Cristiano Ronaldo otvára...

Pod Alpami sa však „karta obrátila“. Mužstvo trénera Massimiliana Allegriho zvíťazilo 3:0 po hetriku svojej najjagavejšej hviezdy a postúpilo medzi osmičku najlepších tímov „starého kontinentu“.

Ako referuje poľský denník Przeglad Sportowy, CR7 sa mal pred utorňajším stretnutím postaviť v šatni pred spoluhráčov a povedať: „Vybavím to, nebojte sa, strelím tri góly“. Tento sľub do bodky naplnil a Juventusu sa premiérovo v histórii v európskych pohároch podarilo postúpiť napriek dvojgólovej prehre v úvodnom zápase.

„Možno aj toto bol dôvod, prečo sa Juventus rozhodol angažovať ma. Aby som mu pomohol zažiť čarovné večery ako bol tento,“ zamyslel sa 5-násobný najlepší svetový futbalista, ktorý v LM zaznamenal už ôsmy hetrik. Proti madridským „rojiblancos“ sa mu darí – v 33 dueloch proti ním skóroval až 25-krát.

„Atlético je naozaj ťažký protivník, ale zvládli sme to a zaslúžili sme si postúpiť ďalej. Finále? Nebavme sa o ňom, ešte je skoro. Poďme krok za krokom. Bol to výnimočný večer. Nie pre moje tri góly, ale neuveriteľný výkon nášho mužstva,“ doplnil najúspešnejší futbalista LM (päť triumfov, pozn.) a jej historicky najlepší strelec.

Azda jediným negatívom na Ronaldovom vystúpení bolo to, že sa znížil na úroveň trénera hostí Diega Simeoneho a po záverečnom hvizde ukázal podobne obscénne gesto ako kouč „Los Colchoneros“ pred tromi týždňami, keď jeden z gólov Atlética oslavoval chytením si rozkroku.

Simeone za tento prejav dostal od Európskej futbalovej únie (UEFA) pokutu 20-tisíc eur. Dá sa očakávať, že za paródiu na adresu Simeoneho sa finančnému postihu nevyhne ani Cristiano Ronaldo.

„Cristiano je najlepší na svete,“ povedal Simeone podľa agentúry AP. „Juventus si zaslúžil postúpiť. Možno som mojím hráčom nedokázal dať to, čo sme potrebovali. Nemyslím si, že sme mali nedostatok odhodlania. Domáci boli lepší z pohľadu taktického prístupu. V druhom polčase sme nemali šancu,“ doplnil 48-ročný rodák z Buenos Aires, ktorého zverenci v priebehu stretnutia ani raz neohrozili brankára „Juve“ Wojciecha Szczesného.

Atléticu sa na 26. pokus vôbec prvýkrát stalo, že prehralo dvojzápasovú konfrontáciu po tom, ako predtým triumfovalo v jej úvodnom zápase.

Až do utorka mal Cristiano Ronaldo na konte iba jeden gól v aktuálnej edícii LM. „Bolo by to dosť divné, keby taký hráč ukončil sezónu v LM len s jedným gólom,“ skonštatoval tréner Juventusu Massimiliano Allegri.

„Pre každého z nás to bol výnimočný večer, od prvej do poslednej minúty. Máme silné mužstvo a v ňom toho najlepšieho hráča na svete – Cristiana Ronalda,“ nadviazal francúzsky majster sveta z tímu „bianconeri“ Blaise Matuidi.

TV Pravda: Pozrite si videoreportáž zo slávnostného otvorenia Tehelného poľa:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #atlético madrid #Juventus #Diego Simeone