Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nahradia bezgólovú nudu ofenzívne koncerty?

Liga majstrov je výkladnou skriňou ofenzívneho futbalu. Nie však vždy.

13.03.2019 09:00
Mohamed Salah, Bayern Mníchov Foto: ,
Hviezda Liverpoolu Mohamed Salah medzi hráčmi Bayernu počas prvého zápasu osemfinále Ligy majstrov.
debata

V histórii sa niečo také udialo len dvakrát. Pred tromi týždňami sa milióny fanúšikov po celom svete nedočkali v dvoch stretnutiach osemfinále ani jediného gólu. Dnešné odvety môžu dopadnúť rovnako. Ak by k tomu došlo, do ďalšej fázy sa dvaja zo štvorice dostanú vďaka šťastiu v penaltovej lotérii.

Lyon uhájil na domácom trávniku nádejnú bezgólovú remízu proti Barcelone. Zaskvel sa najmä portugalský gólman Antonio Lopes.

„Súper odohral kvalitný duel, najmä v defenzíve. Všetko mal pod palcom brankár,“ vravel pre stránku súťaže obranca favorita Clément Lenglet. „Nebol to náš deň. Na súperovu defenzívu na čele s brankárom sme nevyzreli,“ doplnil kouč Kataláncov Ernesto Valverde.

„Barcelona je známka kvality. Fantastický tím trestajúci chyby. Myslím, že sme si remízu zaslúžili, lebo sme všetci jedenásti pracovali ako jeden muž. Obaja máme šancu postúpiť,“ reagoval Lopes.

Ešte prekvapivejšie vyznela remíza 0:0 v súboji medzi Liverpoolom a Bayernom Mníchov. Anglický semifinalista Ligy majstrov z predošlej sezóny a úradujúci nemecký šampión sa vo svojich ťaženiach spoliehali najmä na útočenie. Na Anfielde domáci strelci zlyhali. A tak budú mať vo vypredanej Allianz Aréne výhodu tí domáci.

„Na našom trávniku hrali výborne. Nedali útočníkom veľa priestoru. Musíme sa poučiť z predošlých stretnutí v Lige majstrov na ihriskách súperov,“ pripustil stopér Liverpoolu Virgil van Dijk.

Poukazoval na hrozivú štatistiku The Reds v tomto ročníku Ligy majstrov. V skupinovej fáze prehrali všetky tri duely vonku – 0:1 v Neapole, 0:2 proti Crvenej Zvezde Belehrad a 1:2 v parížskom Parku princov. Strelili jediný gól. Za istých okolností by im na postup cez Bavorov stačil aj ten.

„Ak ho dáme, súper potrebuje dať dva. Ak padne gól, odštartuje sa ofenzívny koncert. Nie vždy je bezgólová remíza výhodou pre oba kluby. Chceme vyhrať a postúpiť. Máme na to kvalitu aj skúsenosti,“ odkázal súperovi Van Dijk.

So spoluhráčmi nemá najlepšiu formu ani v domácej súťaži. Po piatich remízach v priebehu niekoľkých týždňov prehajdákali náskok na čele Premier League. Bayern je v opačnom garde. Úspešne stiahol náskok Dortmundu a vyhrieva sa na prvej priečke bundesligovej tabuľky. „Domáca odveta v Lige majstrov vám nič neuľahčí. Rešpektujeme silu súpera, ale sme sebavedomí. Chceme postúpiť,“ uzavrel kouč Bayernu Niko Kovač.

Dnešný program

Osemfinále, odvety: 21.00 Barcelona – Lyon (prvý zápas 0:0, Orange Sport), Bayern – Liverpool (0:0, Orange Sport).

TV Pravda: Pozrite si videoreportáž zo slávnostného otvorenia Tehelného poľa:

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #fc barcelona #FC Liverpool #Olympique Lyon