Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiaden Juventus. Guardiola sa nikam nechystá

Je to muž emócií. Dobrých aj zlých. Keď stojí za čiarou, máte pocit, že opäť túži vybehnúť na ihrisko.

12.03.2019 10:00
guardiola city Foto: ,
Kouč Manchestru City Pep Guardiola dáva pokyny Leroyovi Sanému.
debata

Pripomenúť si niečo z bohatej futbalovej kariéry. Objať či pochváliť vlastných hráčov. A niekedy vtrhnúť na trávnik a zverencom dohovoriť, lebo neplnia jeho trénerské predstavy.

Pep Guardiola je šampión. Ako futbalista získal olympijské zlato, vyhral Ligu majstrov, tri razy Pohár UEFA, šesťkrát španielsky titul. Všetko v drese Barcelony.

V pozícii trénera doviedol k úspechom svoj milovaný klub, Bayern Mníchov aj Manchester City. Všetky tri na domácej, prvé dva aj na európskej scéne. V tomto ročníku to chce s lídrom anglickej Premier League zmeniť.

„Vybojovali sme cenné víťazstvo, ale ešte nič nie je rozhodnuté,“ vravel Guardiola pred tromi týždňami po prvom osemfinále proti Schalke (3:2). V utorok ho čaká na domácom trávniku neľahká odveta.

Máloktorý bývalý hráč je ako šéf lavičky taký úspešný ako 48-ročný Španiel. Obzvlášť v začiatkoch trénerskej kariéry. Za necelých jedenásť sezón (v tom čase podpísal zmluvu s Barcelonou) získal dovedna 25 klubových trofejí a dve individuálne pre najlepšieho trénera za roky 2008 a 2010.

Má tri španielske aj nemecké tituly, jeden triumf v anglickej lige a aj tej najprestížnejšej. S Manchestrom chce ďalší. Hoci…

„Nemyslím si, že sme pripravení vyhrať Ligu majstrov. Sú tam mužstvá ako Real Madrid, Paríž Saint-Germain, Juventus, Barcelona, Bayern. Tie sú o krok pred nami,“ vysvetlil pred časom Guardiola.

Prvé dva kluby skončili už v osemfinále. Tretí je krôčik od vyradenia – prvý duel Juventus prehral 0:2. Preto sa začali množiť prestupové špekulácie. Ich terčom sa stal aj Guardiola. Podľa viacerých zdrojov po sezóne zamieri práve na lavičku Turínčanov.

„Mám zmluvu v Manchestri na dva roky a nikam sa nechystám. Iba ak ma vyhodia. Prečo nezavoláte mne, agentovi, klubu, Juventusu a neopýtate sa?“ osopil sa na novinárov. „Je mi Massimiliana Allegriho ľúto. A aby bolo jasné, nejdem do Juventusu,“ uzavrel poriadne nabrúsený Guardiola.

Ukáže emócie opäť aj večer?

Utorkový program
Osemfinále, odvety: 21.00 Juventus – Atlético Madrid (prvý zápas 0:2, Orange Sport), Manchester City – Schalke (3:2, Orange Sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #atlético madrid