Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Žiaden Juventus. Guardiola sa nikam nechystá

Je to muž emócií. Dobrých aj zlých. Keď stojí za čiarou, máte pocit, že opäť túži vybehnúť na ihrisko.

12.03.2019 10:00
guardiola city Foto: ,
Kouč Manchestru City Pep Guardiola dáva pokyny Leroyovi Sanému.
debata

Pripomenúť si niečo z bohatej futbalovej kariéry. Objať či pochváliť vlastných hráčov. A niekedy vtrhnúť na trávnik a zverencom dohovoriť, lebo neplnia jeho trénerské predstavy.

Pep Guardiola je šampión. Ako futbalista získal olympijské zlato, vyhral Ligu majstrov, tri razy Pohár UEFA, šesťkrát španielsky titul. Všetko v drese Barcelony.

V pozícii trénera doviedol k úspechom svoj milovaný klub, Bayern Mníchov aj Manchester City. Všetky tri na domácej, prvé dva aj na európskej scéne. V tomto ročníku to chce s lídrom anglickej Premier League zmeniť.

„Vybojovali sme cenné víťazstvo, ale ešte nič nie je rozhodnuté,“ vravel Guardiola pred tromi týždňami po prvom osemfinále proti Schalke (3:2). V utorok ho čaká na domácom trávniku neľahká odveta.

Máloktorý bývalý hráč je ako šéf lavičky taký úspešný ako 48-ročný Španiel. Obzvlášť v začiatkoch trénerskej kariéry. Za necelých jedenásť sezón (v tom čase podpísal zmluvu s Barcelonou) získal dovedna 25 klubových trofejí a dve individuálne pre najlepšieho trénera za roky 2008 a 2010.

Má tri španielske aj nemecké tituly, jeden triumf v anglickej lige a aj tej najprestížnejšej. S Manchestrom chce ďalší. Hoci…

„Nemyslím si, že sme pripravení vyhrať Ligu majstrov. Sú tam mužstvá ako Real Madrid, Paríž Saint-Germain, Juventus, Barcelona, Bayern. Tie sú o krok pred nami,“ vysvetlil pred časom Guardiola.

Prvé dva kluby skončili už v osemfinále. Tretí je krôčik od vyradenia – prvý duel Juventus prehral 0:2. Preto sa začali množiť prestupové špekulácie. Ich terčom sa stal aj Guardiola. Podľa viacerých zdrojov po sezóne zamieri práve na lavičku Turínčanov.

„Mám zmluvu v Manchestri na dva roky a nikam sa nechystám. Iba ak ma vyhodia. Prečo nezavoláte mne, agentovi, klubu, Juventusu a neopýtate sa?“ osopil sa na novinárov. „Je mi Massimiliana Allegriho ľúto. A aby bolo jasné, nejdem do Juventusu,“ uzavrel poriadne nabrúsený Guardiola.

Ukáže emócie opäť aj večer?

Utorkový program
Osemfinále, odvety: 21.00 Juventus – Atlético Madrid (prvý zápas 0:2, Orange Sport), Manchester City – Schalke (3:2, Orange Sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #atlético madrid