Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VAR úradoval aj v druhom osemfinále, Džeko sa znemožnil pri konflikte s Pepem

Aj druhý stredajší odvetný zápas osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2018/2019 medzi Portom a Rímom (3:1 pp) výraznou mierou ovplyvnil systém VAR.

07.03.2019 11:51
debata
Kapitán AS Rím Edin Džeko leží na zem po... Foto: Reuters, PEDRO NUNES
Edin Džeko Kapitán AS Rím Edin Džeko leží na zem po kontakte s Pepem.

V 117. minúte predĺženia ho pri faule Alessandra Florenziho na domáceho Fernanda rozhodcovia využili a odobrili pokutový kop, ktorý Alex Telles s prehľadom premenil a poslal tak „drakov“ do štvrťfinále.

V prvom zápase vyhral AS doma 2:1. Aj odveta po 90 minútach skončila výhrou domácich 2:1 a tak sa muselo predlžovať. Porto dostal do vedenia v 26. minúte Tiquinho Soares, no o 11. minút neskôr vyrovnal z pokutového kopu Daniele De Rossi. Po prvom polčase tak išli obe mužstvá do kabín za nerozhodného stavu 1:1. V 52. minúte skóroval domáci Moussa Marega, no zvyšok riadneho hracieho času diváci na Estádio do Dragao gól nevideli.

Za zmienku ešte stojí situácia z 57. minúty, keď prišlo k roztržke medzi skúseným domácim obrancom Pepem a hosťujúcim kapitánom Edenom Džekom. Útočník Rimanov sa po kontakte hláv teatrálne zvalil na trávnik. Obaja dostali žltú kartu. Pozrite si video.

V extračase sa do akcie dostal VAR a turecký rozhodca Cüneyt Cakir po ňom nariadil penaltu. Na videu sa v úplnom závere posudzoval aj súboj Maregu s Patrikom Schickom v šestnástke domácich, Cakir ale ďalší pokutový kop už nenariadil. „Na záverečnom góle som sa nepodieľal len ja, ale celý tím. Fanúšikovia na tribúnach mi to tiež uľahčili. Celý zápas nás dobíjali energiou,“ uviedol strelec postupového gólu Telles.

Rimania boli z výsledku poriadne rozladení. „Mali sme viacero šancí vyrovnať priebeh na 2:2 a postúpiť. Potom im odpískali penaltu a nám ju zasa upreli. Tá pre nás bola podľa mňa tiež jasná. V takýchto zápasoch sa nemôžu diať takéto chyby. Využili VAR a nevideli faul. Pre mňa je to hanba, pretože mužstvo na ihrisku odovzdá maximum a potom sa to skončí takýmto spôsobom,“ povedal podľa agentúry AP obranca Ríma Kostas Manolas.

„Výsledok musíme akceptovať, aj keď je to náročné,“ citovala agentúra AFP De Rossiho.

VAR rozhodol aj o pokutovom kope v ďalšom stredajšom odvetnom osemfinále Paríž St. Germain – Manchester United. V 90.+4 minúte ho premenil Marcus Rashford, MUFC po prehre 0:2 dokázal otočiť situáciu výhrou 3:1 v Parku princov a po piatich rokoch opäť preniknúť do elitnej osmičky.

TV Pravda: Pozrite si videoreportáž zo slávnostného otvorenia Tehelného poľa:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #AS Rím #FC Porto