Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechcel dojiť ani obrábať pôdu. Real vykopol z LM srbský farmár

Ťahalo mu na tridsiatku. Bol v mizernej hernej i mentálnej forme. Na pohode mu nepridali ani otázky fanúšikov Ajaxu. Tí sa pýtali, načo do mladého mužstva prichádza Srb za výkonnostným zenitom.

05.03.2019 23:30
APTOPIX Spain Soccer Champions League Tadič Foto: ,
Dušan Tadič oslavuje svoj gól do siete Realu Madrid.
debata

„Lebo ho potrebujeme,“ utrúsil na kritické komentáre holandských novinárov a fanúšikov kouč Amsterdamčanov Erik ten Hag.

Jeho slová sa v utorok večer potvrdili. Dušan Tadič prispel k jednému z najšokujúcejších výsledkov v Lige majstrov za ostatné roky.

Ajax vďaka jeho majstrovstvu utíšil Santiago Bernabéu a úradujúceho trojnásobného víťaza najprestížnejšej súťaže vyradil už v osemfinále po víťazstve 4:1 (prvý zápas skončil o 1:2).

„V Holandsku je to úplne iné. Je to lepšie miesto pre život. V Anglicku majú len Londýn, ale to je tak všetko. Tu máte krásne čisto, pekné cesty, uličky aj kaviarne. Je to špeciálne miesto,“ vravel vlani Tadič.

V najslávnejšom holandskom klube našiel pohodu. Krivé pohľady z tribún sa zmenili na obdivné. A nielen kvôli tomu, že už prekonal svoj gólový zápis z predošlej nevydarenej sezóny v Southamptone. Najmä vďaka dvom parádnym asistenciám a bezchybnému zakončeniu proti Realu Madrid.

Tadičova spolupráca s Maročanom Hakimom Ziyechom a Brazílčanom Davidom Neresom robila trápiacej sa obrane Madridčanov obrovské problémy. Aby toho nebolo málo, na 4:1 zvýšil Lasse Schöne.

Spôsobom, ktorý kedysi predvádzal Juninho Pernambucano z Lyonu. Strelou z priameho kopu, ktorá bude brankára Realu Madrid Thibauta Courtoisa strašiť ešte poriadne dlho.

Tadič má za sebou náročné detstvo. Vyrastal v chudobe na farme v meste Bačka Topola. V ťažkých podmienkach videl futbal ako únikovú cestu pred ťažkou manuálnou prácou, dojením kráv či obrábaním pôdy. Dal sa dokopy s partiou chlapcov a na škvarovom ihrisku trávil drvivú väčšinu času.

Oplatilo sa, všimol si ho miestny profesionálny klub TSC. Netrvalo dlho a presunul sa medzi jeden z najlepších srbských klubov – Vojvodina Novi Sad. Keď mal 20 rokov, vybral si z viacerých ponúk tú od holandského Groningenu, kde dostal príznačnú prezývku – Kráľ asistencií.

Tie dve z utorkového večera budú patriť medzi najkrajšie v sezóne 2018/19 Ligy majstrov. Tá bude pokračovať bez jedného z najväčších favoritov. Real utrpel jednu z najhorších prehier na domácom trávniku. Kabínu čaká poriadny prievan.

Ten sa prehnal aj tou amsterdamskou. Namiesto zmaru a hnevu bola plná šampanského a dobrej nálady. Nie div. Tadič a spol. vykopli Real Madrid z Ligy majstrov štýlom, o ktorom sa bude hovoriť ešte dlho.

TV Pravda: Organizátor ankety Pravdy a SFZ o Futbalistu roka SR 2018 Michal Zeman komentuje doterajšie známe výsledky 26. ročníka ankety

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Ajax Amsterdam #liga majstrov vo futbale #Dušan Tadič