Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pán spoľahlivý môže opäť prekvapiť Messiho a spol.

Po dlhom premýšľaní sa vo februári 2011 odhodlal k smelému kroku. Rodičom oznámil, že sa rozhodol. Z dvoch lukratívnych možností si vybral tú schodnejšiu i keď možno o čosi menej atraktívnu.

20.02.2019 19:16
Anthony Lopes Foto: ,
Anthony Lopes.
debata

Anthony Lopes prežil celý život vo Francúzsku. V žilách mu však prúdi portugalská krv po jeho rodičov. Narodil sa len 25 kilometrov od Lyonu. Od deviatich rokov obliekal dres miestneho futbalového klubu Olympique. Postupne sa medzi tromi žrďami vypracoval na jedného z najlepších brankárov v Ligue 1.

Neušlo to pozornosti oboch zainteresovaných futbalových reprezentácií. Lopes si vybral tú portugalskú. Otec mal z tohto rozhodnutia takú radosť, že rovno zavolal do sídla portugalskej futbalovej federácie (FPF) a oznámil im, že jeho syna môžu nominovať.

A hoci ho v decembri 2016 trafila svetlica, zo zranení sa vyliečil a pokračoval v tom, čo mu ide najlepšie. Zarmucoval súperov Lyonu. Po utorkovom prvom zápase osemfinále Ligy majstrov, ktorý sa skončil bezgólovou remízou, o tom vedia svoje aj futbalisti Barcelony.

„Myslím si, že súper odohral kvalitný duel, najmä v defenzíve. Všetko mal pod palcom brankár, ktorý je veľmi dobrý,“ vravel pre stránku súťaže obranca favorita Clément Lenglet. „Remíza 0:0 je veľmi nebezpečná. Nebol to náš deň. Na súperovu defenzívu na čele s brankárom sme nevyzreli,“ doplnil kouč Kataláncov Ernesto Valverde.

Francúzske denníky označili Lopesa za pána spoľahlivého. Ušli sa mu aj prirovnania k skale či múru. L’Equipe zasa poznamenal, že jeho zákroky dali Lyonu šancu šokovať Messiho a spol.

Brankár Lyonu Anthony Lopes v permanencii. Foto: SITA/AP
Lyon - Anthony Lopes Brankár Lyonu Anthony Lopes v permanencii.

„Barcelona je známka kvality. Je to fantastický tím, ktorý trestá chyby. Myslím, že sme si remízu zaslúžili, lebo sme všetci jedenásti pracovali ako jeden muž. Klobúk dole pred chlapcami, v druhom polčase to bolo veľmi náročné,“ priznal Lopes.

Dvadsaťosemročný majster Európy spred troch rokov sa vyznamenal pri stopercentných príležitostiach Lionela Messiho i Sergia Busquetsa.

„Boli by sme veľmi šťastní, keby sme dokázali otvoriť skóre. Dôležité však je, že pôjdeme do odvety s čistým štítom. Je to futbal, môže to dopadnúť akokoľvek,“ pokračoval Lopes.

Barcelona vypálila smerom na jeho bránku dovedna 24 streleckých pokusov. Osem z nich zblokovala obrana Lyonu, pri piatich musel Lopes ukázať svoje majstrovstvo. Predpokladá, že na Nou Campe bude mať ešte viac práce.

„Oba kluby majú šancu ísť ďalej. Musíme ich dostať do nepríjemnej situácie a skórovať. Chceme byť silní a chopiť sa šance. Iba tak môžeme uspieť a zdola't favorita,“ uzavrel Lopes.

Podarí sa mu proti barcelonským hviezdam opäť zatiahnuť roletu?

TV Pravda: So Samuelom Slovákom o zápase Dunajská Streda – Slovan, Trnave i legionároch na Slovensku. Pozrite si náš futbalový špeciál (vysielané 19.2.2019):

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Olympique Lyon #Anthony Lopes