Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klopp vs. Kovač. Po bezgólovej remíze boli obaja nadmieru spokojní

V utorňajšom úvodnom stretnutí osemfinále Ligy majstrov 2018/2019 remizovali futbalisti FC Liverpool s nemeckým tímom Bayern Mníchov 0:0. V dueli dvoch 5-násobných víťazov kontinentálneho pohára číslo jeden vlaňajší finalista neprekonal defenzívu nemeckého šampióna, kouč "The Reds" Jürgen Klopp je však pred odvetou v Mníchove (13. marca, pozn.) optimista.

20.02.2019 09:55
Jürgen Klopp, Niko Kovač Foto: ,
Debata trénerov Jürgena Kloppa a Nika Kovača po zápase LM medzi Liverpoolom a Bayernom Mníchov.
debata (1)

„Bol to ťažký zápas, museli sme vynaložiť množstvo síl. Do prestávky sme mali málo šancí a po zmene strán ani toľko. Dostávali sme sa síce do nebezpečných pozícií, ale chýbala nám finálna prihrávka,“ povedal Klopp v pozápasovom rozhovore pre Polsat Sport.

Pre niekdajšieho lodivoda Borussie Dortmund a Mainzu to bol jubilejný 30. duel proti Bayernu – má z nich bilanciu 9 víťazstiev, 5 remíz a 16 prehier vrátane tej vo finále LM 2012/2013 v londýnskom Wembley, keď bol ešte v službách BVB.

„Máme veľkú šancu postúpiť do štvrťfinále, pretože 0:0 je pre nás najlepšia možná remíza. Dúfam, že o tri týždne dosiahneme postupový výsledok. Do Mníchova pôjdeme s cieľom streliť gól, nemôžeme tam hrať na 0:0. Musíme však byť opatrní, aby sme neinkasovali prvý gól, pretože to by nám skomplikovalo situáciu,“ doplnil 51-ročný rodák zo Stuttgartu.

Klopp sa pristavil aj pri výkone kanoniera Bayernu Roberta Lewandowského, ktorého pred rokmi trénoval v Dortmunde. „Robert má všetko, čo potrebuje najlepší útočník, ale je dobré, že to proti nám nevyužil. Nemohli sme postaviť našich dvoch tradičných stopérov, no napriek tomu sme si v strede obrany počínali veľmi dobre a Lewandowského sme ustrážili,“ skonštatoval Klopp.

Liverpool a Bayern sa na kontinentálnej pohárovej scéne predtým ostatný raz stretli ešte v roku 2001 – v dueli Európskeho superpohára zvíťazilo anglické mužstvo 3:2. Dovedna hrali tieto tímy súťažne proti sebe iba v šiestich stretnutiach, no až štyri vrátane toho utorňajšieho sa skončili nerozhodne.

„Dosiahli sme cieľ, s ktorým sme do Liverpoolu prišli. Máme remízu. Doma v Mníchove chceme dokončiť prácu a prejsť do ďalšieho kola. Nepamätám si veľa klubov, ktoré z Anfieldu neodišli s prehrou a udržali si tu čisté konto. Domácich sme dokázali držať nakrátko, čo znamená, že sme hrali veľmi dobre takticky aj po technickej stránke. Na tejto úrovni sú však rozdiely medzi tímami veľmi malé, takže uvidíme, čo prinesie odveta na našom štadióne,“ poznamenal podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) tréner „Die Roten“ Niko Kovač.

Pre Mníchovčanov bolo osemfinále konečnou stanicou ostatný raz ešte v edícii 2010/2011, keď neprešli cez vtedajšieho šampióna „starého kontinentu“ Inter Miláno (1:0 vonku, 2:3 doma, pozn.). „Chlapci do toho dali absolútne všetko. V zápasoch LM sú hráči koncentrovanejší o 5–10 % viac ako pri bežnom ligovom zápase. Hodnotíme pozitívne, že sme v Liverpoole neinkasovali, akurát škoda, že sa nám nepodarilo skórovať,“ vyhlásil športový riaditeľ Bavorov Hasan Salihamidžič.

„Boli sme veľmi disciplinovaní a dodržiavali sme taktiku, ktorú nám určil tréner. V tejto konfrontácii je to stále 50 na 50, ale domáce víťazstvo nám zaručí miesto medzi najlepšou osmičkou,“ nadviazal pri mikrofóne televíznej stanice Sky stopér Bayernu Mats Hummels.

Liverpool v pohárovej Európe doma neprehral už 20 zápasov (14 výhier, 6 remíz), naposledy nestačil ešte 22. októbra 2014 v skupinovej fáze LM v zostave aj so Slovákom Martinom Škrtelom na Real Madrid (0:3). Bayern neokúsil trpkosť prehry v ostatných deviatich „európskych“ dueloch u súperov. Predtým v každom z nich aspoň raz skóroval, tentoraz vyšiel strelecky naprázdno.

„Pre naše mužstvo je veľké sklamanie, že sme Bayernu nestrelili aspoň jeden gól. Udržali sme si však čisté konto a veľmi dobre sme bránili, čo je smerom do odvety pozitívna správa. Nie je to najhorší výsledok. Už máme nejaké skúsenosti zo zápasov LM, v Nemecku ich chceme zúročiť,“ povedal kapitán „LFC“ Jordan Henderson.

TV Pravda: Kto získa futbalový titul? Ako bude vyzerať trnavská jar? Pozrite si naše predpovede v relácii Týždeň v športe – futbalový špeciál s Vladimírom Kinderom (vysielané 11. 2. 2019):

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #FC Liverpool #Jürgen Klopp #Niko Kovač