Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Finále doma je motiváciou. Cesta doň skúškou

Máloktorému futbalovému mužstvu sa podarilo zahrať si o trofej pre víťaza Ligy majstrov na domácom štadióne. Atlético Madrid chce nelichotivú bilanciu vylepšiť.

20.02.2019 12:00
Diego Simeone Foto: ,
Tréner Atlética Madrid Diego Simeone.
debata

„Keď sa povie finále Ligy majstrov, je to pre futbalistov obrovská motivácia. A ak sa bude odohrávať na vašom štadióne, neviem si predstaviť väčší hnací motor.“

So slovami Antoina Griezmanna sa nedá nesúhlasiť. Útočník Atlética nimi poukazoval na prvý júnový večer tohto roka. Dve najlepšie mužstvá Európy vtedy v Madride ukončia 27. ročník novodobej Ligy majstrov.

Cesta do finále je však poriadne tŕnistá. A hoci Atlético s prehľadom zvládlo skupinovú fázu, v stredu ho čaká doteraz najťažší test. Prvý osemfinálový súboj s Juventusom Turín.

„V Lige majstrov nemáte ľahkých súperov. Cesta cez nich až do finále bude ťažkou skúškou. Sme však na ňu pripravení. Rešpektujeme kvality rivalov, na druhej strane však veríme v naše silné stránky,“ pokračoval Griezmann pre oficiálnu stránku súťaže.

Hoci sa v jeho vitríne ligoce viacero prestížnych trofejí – za víťazstvo na majstrovstvách sveta, v Európskej lige či v Španielskom superpohári – na tú z Ligy majstrov zatiaľ nedosiahol. Griezmann by rád čakanie ukončil.

Video

„Máme dostatok skúseností aj sebavedomia. Dokážeme sa v kľúčových momentoch zápasu správne rozhodnúť. Verím, že to potvrdíme,“ doplnil 27-ročný francúzsky zakončovateľ.

Podobne ako Griezmann však zmýšľa aj Juventus. Turínčania urobili v lete všetko pre to, aby do kádra dotiahli Cristiana Ronalda. Muža, ktorý pozná recept na triumf v Lige majstrov. Podarilo sa mu to už päťkrát. A zakaždým s korunou kráľa strelcov na hlave.

„Juventus je každý rok silný a aj posadnutý výhrou v Lige majstrov. Keď v domácej súťaži dominujete, musíte urobiť extra krok, aby ste uspeli aj v Európe. Pred touto sezónou priviedli hráča, ktorý v Lige šampiónov nemá konkurenciu. Ak s Ronaldom teraz nevyhrajú, bude to zlyhanie. Keď sa im to podarí, pogratulujem im ako správny Talian. Nečakajte však, že im budem držať palce,“ zamyslel sa bývalý obranca Interu Miláno Marco Materazzi.

Zvládne bitku dvoch defenzívne ladených tímov lepšie španielsky vyzývateľ alebo uspeje taliansky favorit?

Program
Osemfinále – prvé zápasy: 21.00 Atlético – Juventus, Schalke – Manchester City.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus #Atético Madrid