Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talent, o ktorý sa treba starať. Zaniolo ťahá AS Rím aj v Lige majstrov

Zatiaľ nie príliš vydarenú sezónu sa futbalistom AS Rím snaží zachrániť ešte len devätnásťročný stredopoliar Nicoló Zaniolo.

13.02.2019 08:40
Nicoló Zaniolo Foto: ,
Nicoló Zaniolo pred fanúšikmi AS Rím po prvom góle do siete Porta.
debata

Po dobrých výkonoch v talianskej lige zažiaril aj v Lige majstrov, keď dvoma gólmi zariadil výhru 2:1 v úvodnom osemfinále proti Portu. Stal sa tak najmladším Talianom, ktorý dal v Lige majstrov dva góly v jednom zápase.

„Bol to neuveriteľný večer. Nemám slov. Nikdy som nečakal niečo také,“ vyhlásil Zaniolo po zápase, v ktorom v 70. a 76. minúte zužitkoval akcie spoluhráča Edina Džeka. Ten mu najprv prihral na gól, neskôr Zaniolo úspešne dorazil strelu do žrde.

„Sláviť pred naším kotlom bol mimoriadny pocit. Ťažko to popísať. Viem ale, že chcem dávať oveľa viac gólov pred naším kotlom,“ usmieval sa Zaniolo.

Do AS Rím prišiel vlani v lete z Interu Miláno v rámci výmeny za Radju Nainggolana. Jeho cena bola 4,5 milióna eur. Teraz už je minimálne dvojnásobná (podľa transfermakt.com činí 10 miliónov eur) a zo Zaniolu je vychádzajúca hviezda talianskeho futbalu.

„Zaniolo bude skutočným šampiónom. To si nemyslím len ja, ale každý. Jeho fyzická sila je na jeho vek neuveriteľná. Navyše ju kombinuje so skvelou technikou,“ ocenil mladého spoluhráča kapitán AS Daniele De Rossi.

Aj tréner Eusebio Di Francesco má pre mladíka slová chvály, ale zároveň sa ho snaží udržať nohami na zemi. „Už od svojho príchodu si vedie nad očakávanie dobre. Máme tu veľký talent, o ktorý sa treba dobre starať a dať mu priestor k rastu,“ povedal kouč AS Rím.

TV Pravda: Kto získa futbalový titul? Ako bude vyzerať trnavská jar? Pozrite si naše predpovede v relácii Týždeň v športe – futbalový špeciál s Vladimírom Kinderom (vysielané 11. 2. 2019):

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Nicolo Zaniolo