Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lovec bude poľovať na bývalý klub. Uspeje proti Realu?

V roku 2009 ho tréner holandskej reprezentácie Louis van Gaal označil za najlepšieho útočníka v šestnástke súpera.

13.02.2019 10:00
Germany Soccer Bundesliga Huntelaar Foto: ,
Klaas Jan Huntelaar v Schalke 04.
debata

Krátko na to ho vďaka parádnemu prvému dotyku porovnávali s Marcom van Bastenom či Ruudom van Nistelrooyom.

Neskôr mu prischla aj prezývka Lovec. Dnes večer bude v Lige majstrov poľovať na bývalý klub. V prvom zápase osemfinále Ajax – Real Madrid bude hájiť farby najslávnejšieho klubu z krajiny tulipánov.

„Ak budeme hrať ako v základnej skupine, bude to mať obhajca triumfu veľmi náročné. Je to naša šanca písať históriu proti obrovskému favoritovi,“ cituje Klaasa-Jana Huntelaara goal.com.

Klaas-Jan Huntelaar počas návštevy ZOO v... Foto: SITA/AP, Roland Weihrauch
Germany Socceer Huntelaar Klaas-Jan Huntelaar počas návštevy ZOO v Gelsenkirchene.

Tribúna s jeho menom

Na začiatku jeho sľubne sa rozbiehajúcej kariéry to vyzeralo, že z Ajaxu bude skôr nenávidený rival, ako mužstvo, v ktorého drese nastrieľa najviac gólov. V júni 2000 vyhralo bitku o talentovaného útočníka PSV. V Eidhovene sa však nedokázal natrvalo presadiť.

Nasledovali dve hosťovania. Do De Graafschapu mu pomohli kontakty na strýka Koena – finančného riaditeľa klubu. V druholigovom AGOVV Apeldoorn strelil v 35 zápasoch 26 gólov. V klube zanechal takú výraznú stopu, že sa kompetentní rozhodli po Huntelaarovi pomenovať jednu z tribún štadióna.

PSV si svojho zverenca stiahlo späť a mädlilo si ruky. Huntelaar však novú zmluvu odmietol a prvého júla 2004 prestúpil do Heerenveenu.

„Ďakujem PSV za všetko. Potreboval som novú výzvu,“ vysvetlil svoj krok po podpise zmluvy Huntelaar.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

yesterday! Looking forward to our first @championsleague match on Wednesday. ⚽️

Príspevok, ktorý zdieľa Klaas Jan Huntelaar (@klaasjanhuntelaar),

Realu sa nehovorí nie

Chopil sa jej parádne. V Heerenveene pokračoval v parádnej streleckej forme. Neušla Ajaxu, v ktorom získal hviezdny status. A v prvý deň roka 2009 si splnil veľký sen.

„Keď sa o vás zaujíma Real Madrid, nemôžete povedať nie,“ vysvetlil Huntelaar po pózovaní s dresom najslávnejšieho futbalového klubu.

V Madride však odohral iba dvadsať zápasov. Strelil osem gólov a po polroku sa jeho dobrodružstvo na Santiago Bernabéu skončilo. Pokračovalo na San Sire v AC Miláno.

„Hoci je to už desať rokov dozadu, stále si to pamätám. Real je skvelý klub s nádherným štadiónom. Tribúny sú veľmi strmé a pohľady z nich veľmi ostré. Doslova cítite, ako vás pália na chrbte. Je to tam veľmi tvrdé. Buď vás potrebujú alebo nie. Nezáleží na tom, či ste hráč, tréner alebo riaditeľ. Keď ste nazvyš, vyhodia vás,“ ozrejmil Huntelaar.

Špeciálnu motiváciu proti bývalému klubu nemá. Tridsaťpäťročný strelec prichádzal zo Schalke 04 (kam prestúpil z AC Miláno) do Ajaxu s túžbou zažiť na sklonku kariéry ešte nejaký veľký úspech. Postup cez Real by ním určite bol.

Stredajší program Ligy majstrov

Osemfinále (prvé zápasy): 21.00 Ajax – Real Madrid (Orange Sport), Tottenham – Dortmund (Orange Sport).

TV Pravda: Kto získa futbalový titul? Ako bude vyzerať trnavská jar? Pozrite si naše predpovede v relácii Týždeň v športe – futbalový špeciál s Vladimírom Kinderom (vysielané 11. 2. 2019):

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Ajax Amsterdam #liga majstrov vo futbale #Klaas-Jan Huntelaar