Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Mourinho si našiel prácu v Rusku. Rád prekvapujem ľudí, tvrdí slávny tréner

Portugalský tréner José Mourinho bude mať vlastnú futbalovú šou na ruskej televíznej stanici RT.

12.02.2019 08:00
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho.
debata (2)

Raz za dva týždne tam bude analyzovať zápasy Ligy majstrov. Zdá sa, že po decembrovom predčasnom konci na lavičke Manchestru United 56-ročný svojrázny kouč nezostane dlho bez práce, akurát prejde na druhú stranu barikády do mediálneho košiara. Jeho šou sa bude volať

„Na postrannej čiare s Josém Mourinhom“ a jej začiatok je plánovaný na 7. marca. „Budem hovoriť o futbale na RT. Čo si myslíte, čo ešte budem všetko robiť?,“ prihovoril sa Mourinho v promovideu fanúšikom.

Táto najnovšia iniciatíva Mourinha nie je úplná novinka, vlani počas majstrovstiev sveta vo futbale v Rusku robil pre TV stanicu Russia Today experta, ktorý prinášal analýzy zápasov.

„Všetci sa ma pýtali, čo teraz budem robiť, keď už nie som v Manchestri. Potreboval som novú výzvu. Ja rád prekvapujem ľudí,“ dodal na videu prezentovanom na kanáli youtube Mourinho, ktorý má v trénerskom životopise aj exkluzívne zastávky ako FC Porto, Chelsea, Real Madrid, Inter Miláno či ManUtd.

TV stanica RT (predtým Russia Today) vysiela aj v arabčine, angličtine a španielčine a má dosah na 100 krajín vo svete. Podporuje ju ruská vláda a svoje účinkovanie na medzinárodnom mediálnom trhu začala v roku 2005 ako dcérska spoločnosť známej RIA Novosti. Podľa BBC jednou z úloh RT je poskytovať vyváženejší obraz o Rusku v USA a západnom svete.

TV Pravda: Kto získa futbalový titul? Ako bude vyzerať trnavská jar? Pozrite si naše predpovede v relácii Týždeň v športe – futbalový špeciál s Vladimírom Kinderom (vysielané 11. 2. 2019):

Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #José Mourinho