Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Veľká reforma? UEFA vraj zvažuje, že sa Liga majstrov bude hrať cez víkend

Zápasy futbalovej Ligy majstrov by sa v budúcnosti mohli z utorňajšieho a stredajšieho večera presunúť na víkend. Uviedol to magazín Sport Bild, podľa ktorého UEFA o tejto možnosti diskutuje. Samotná asociácia to poprela.

12.12.2018 17:01
Neymar, James Milner Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Podľa Bildu sľubujú televízne prenosy z víkendových zápasov výrazne vyššie príjmy. Na reformách, ktoré by mali nastať po roku 2024, pracujú dve expertné skupiny. Zmeny by mohli ohlásiť budúci rok.

Pre ligové súťaže v jednotlivých krajinách by to znamenalo buď odohrať zápasy cez týždeň, alebo znížiť počet účastníkov. Takéto hlasy už sa ozvali v Taliansku, kde sa uvažuje o znížení počtu tímov v Serii A z dvadsiatich na osemnásť. Dvadsať mužstiev hrá najvyššiu súťaž aj v Anglicku, Španielsku a Francúzsku.

UEFA však tieto informácie označila za neopodstatnené. „UEFA a jej prezident nikdy nehovorili o presunutí zápasov Ligy majstrov na víkend,“ citovala vyhlásenie európskej futbalovej únie agentúra SID.

Posledná reforma Ligy majstrov vstúpila do platnosti od tejto sezóny. Štyri najlepšie ligy (španielska, nemecká, anglická a talianska) majú v hlavnej časti súťaže automaticky po štyroch zástupcoch, zvyšok Európy si rozdelia zvyšných 16 miest.

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #liga majstrov