Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Veľká reforma? UEFA vraj zvažuje, že sa Liga majstrov bude hrať cez víkend

Zápasy futbalovej Ligy majstrov by sa v budúcnosti mohli z utorňajšieho a stredajšieho večera presunúť na víkend. Uviedol to magazín Sport Bild, podľa ktorého UEFA o tejto možnosti diskutuje. Samotná asociácia to poprela.

12.12.2018 17:01
Neymar, James Milner Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Podľa Bildu sľubujú televízne prenosy z víkendových zápasov výrazne vyššie príjmy. Na reformách, ktoré by mali nastať po roku 2024, pracujú dve expertné skupiny. Zmeny by mohli ohlásiť budúci rok.

Pre ligové súťaže v jednotlivých krajinách by to znamenalo buď odohrať zápasy cez týždeň, alebo znížiť počet účastníkov. Takéto hlasy už sa ozvali v Taliansku, kde sa uvažuje o znížení počtu tímov v Serii A z dvadsiatich na osemnásť. Dvadsať mužstiev hrá najvyššiu súťaž aj v Anglicku, Španielsku a Francúzsku.

UEFA však tieto informácie označila za neopodstatnené. „UEFA a jej prezident nikdy nehovorili o presunutí zápasov Ligy majstrov na víkend,“ citovala vyhlásenie európskej futbalovej únie agentúra SID.

Posledná reforma Ligy majstrov vstúpila do platnosti od tejto sezóny. Štyri najlepšie ligy (španielska, nemecká, anglická a talianska) majú v hlavnej časti súťaže automaticky po štyroch zástupcoch, zvyšok Európy si rozdelia zvyšných 16 miest.

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #liga majstrov