Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nervozita, zmätok, neporiadok. Inter so Škriniarom končí v LM

Futbalisti talianskeho klubu Inter Miláno neprenikli do osemfinále Ligy majstrov 2018/2019. "Nerazzurri" v zostave aj so slovenským reprezentantom Milanom Škriniarom nezvládli utorňajší zápas B-skupiny proti holandskému PSV Eindhoven.

12.12.2018 08:47
Milan Škriniar Foto: ,
Obranca Interu Miláno Milan Škriniar (v strede) tlieska priaznivcom po zápase Ligy majstrov.
debata

Doma na San Sire iba remizovali 1:1 a keďže rovnako sa skončil aj druhý súbežne hraný duel na barcelonskom Camp Nou medzi miestnym FC a anglickým Tottenhamom Hotspur, Milánčania obsadili v „béčku“ konečné 3. miesto.

„Boli sme príliš nervózni. Nedokázali sme hrať s pokojom tak, ako sme chceli, takže po taktickej stránke bol v našej hre zmätok. Potrebovali sme si udržať väčšiu rovnováhu, ale namiesto toho bolo v našich radoch priveľa neporiadku,“ posťažoval sa podľa oficiálneho webu Európskej futbalovej únie (UEFA) kouč talianskeho tímu Luciano Spalletti.

Inter si namiesto účinkovania medzi najlepšou kontinentálnou šestnástkou na jar zahrá „iba“ v šestnásťfinále Európskej ligy. V „béčku“ dovedna nazbieral osem bodov rovnako ako druhý Tottenham, „kohútov“ však posunula ďalej lepšia bilancia zo vzájomných duelov (1:2 v Miláne, 1:0 v Londýne, pozn.).

„Veľmi to bolí a jediní vinníci sme my, hráči, pretože sme mali vyhrať tento zápas,“ smútil záložník Matteo Politano. Keď Inter v 73. min zásluhou kapitána Maura Icardiho vyrovnal na 1:1, zdalo sa, že postup mu neujde. V tom čase sa dostal o bod pred Tottenham, ktorý vtedy prehrával 0:1. Avšak, hráči Interu už druhý zásah nepridali a postupovú miestenku im napokon v 85. duelu v Barcelone vyfúkol Brazílčan Lucas Moura.

„Nemyslím si, že po vyrovnaní na 1:1 sme prestali hrať, pravdepodobne sme v tom čase už boli dosť unavení. Skúšali sme všetko. Snažili sme sa, ale bohužiaľ, druhý gól neprišiel,“ dodal Politano. „Vedeli sme, že musíme vyhrať a keď stojíte pred úlohou dosiahnuť takýto výsledok, tlak môže byť nebezpečný. Nedokázali sme hrať s potrebným pokojom. Túžili sme pridať druhý gól, pretože Tottenham mohol kedykoľvek vyrovnať, čo sa napokon aj stalo,“ nadviazal španielsky defenzívny záložník Borja Valero.

6. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Hráči SSC Neapol vedení kapitánom Marekom...

Keď sa tréner „Spurs“ Mauricio Pochettino dozvedel, že stretnutie v Miláne sa skončilo nerozhodne 1:1, žiaril šťastím. „Gratulujem mojim hráčom. Myslím si, že boli fantastickí, vyvinuli enormné úsilie. Mám veľkú radosť aj kvôli našim fanúšikom. Pre klub je to obrovský úspech. Čakanie na výsledok z Milána? Boli to ťažké dve minúty, ale nakoniec sme veľmi šťastní. Pre náš klub je veľmi dôležité, že sme v LM dokázali postúpiť do ďalšej fázy,“ vyhlásil Pochettino pri mikrófóne BT Sport.

„Ukázali sme, že Tottenham patrí do vyraďovacej fázy LM. Ukázali sme skúsenosti a našu európsku vyspelosť. Nepodarilo sa nám vyhrať žiadny z úvodných troch zápasov a napriek tomu sme dokázali postúpiť,“ poznamenal dánsky „špílmacher“ Londýnčanov Christian Eriksen.

Barcelona mala už pred zápasom istý postup aj víťazstvo v skupine. Nerozhodným výsledkom natiahla šnúru bez prehry v domácich dueloch LM už na 29 zápasov, čím vyrovnala maximum nemeckého Bayernu Mníchov. Lodivod „FCB“ Ernesto Valverde však nebol spokojný s prístupom mužstva po zmene strán. Barcelona mala po dlhých 12 rokoch v LM horšiu štatistiku držania lopty ako súper – 48,8 %.

V decembri 2006 proti Werderu Brémy to bolo ešte menej – iba 42,9 %. „Prvý gól nás upokojil, hrali sme dobre a dominovali sme, ale v druhom polčase ‚Spurs‘ začali viac riskovať a hra sa obrátila,“ skonštatoval Valverde.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Tottenham Hotspur #Inter Miláno #PSV Eindhoven #Milan Škriniar