Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozlúči sa Liverpool s Európou? Neapolčania vraj nebudú ‚parkovať autobus‘

Futbalová Liga majstrov spozná v utorok večer ďalších troch osemfinalistov.

10.12.2018 23:04
Neapol, Marek Hamšík Foto: ,
Dobrá nálada futbalistov Neapola na tréningu pred zápasom v Liverpoole.
debata

Situácia je najkomplikovanejšia v C-skupine, kde ešte ani jeden tím nemá nič isté a ostatnému finalistovi Liverpoolu hrozí vyradenie. O jedno postupové miesto sa hrá v B-skupine, kde sa oň na diaľku pobijú Tottenham a Inter Miláno.

V D-skupine sa už v poslednom kole hrá len o tretiu priečku a A-skupina už je rozhodnutá, len sa bude rozhodovať o tom, kto postúpi z prvého miesta.

Liverpool sa poslednými dvoma prehrami v Belehrade a v Paríži dostal v C-skupine do ťažkej situácie. Aby mohol ďalej pomýšľať na zopakovanie finálovej účasti, musí doma zolať Neapol, ktorý už 12 zápasov po sebe neprehral.

A navyše ideálne o dva góly, aby mal situáciu úplne vo svojich rukách. Ak by Liverpool prehral, ​​hrozilo by mu, že skončí v skupine posledný a nepôjde ani do Európskej ligy.

„Je to pre nás zápas jesene. Naozaj kľúčový zápas. Verím, že nám pomôžu fanúšikovia,“ vyhlásil tréner Jürgen Klopp, ktorého môže upokojovať skutočnosť, že Liverpool je doma silný a neprehral v anglickej lige či Lige majstrov už 37 zápasov v rade.

„Verím, že dostaneme to, čo si zaslúžime. Keď nebudeme dostatočne dobrí, tak jednoducho zagratulujeme súperom k postupu,“ dodal kouč Liverpoolu.

Neapol rozhodne má na Anfield Road o čo bojovať, pretože by ju zrejme prehra pripravila o postup. Zachrániť by ju mohla v takomto prípade len prehra PSG v Belehrade. Ak by totiž skončili tri tímy na deviatich bodoch, bol by na tom Neapol najhoršie.

Neapol pred kľúčovým stretnutím v LM triumfoval 4:0 – doma takto prekonal nováčika z Frosinone.

„Bolo dôležité vyhrať, pred dvoma týždňami sme pred vlastným publikom zaváhali proti Chievu. Som rád, že sme proti Frosinone získali tri body. Dobre sme sa naladili na dôležitý duel v Liverpoole, na ktorý sa veľmi tešíme,“ uviedol prostredníctvom svojej oficiálnej stránky kapitán „partenopei“ Marek Hamšík.

„Na Anfield mám mnoho spomienok. Aj tá posledná je veľmi pekná, pretože práve tam som spečatil majstrovský titul s Chelsea. V Liverpoole sa pokúsime ovládnuť zápas. Nemalo by zmysel ‚parkovať autobus‘, chceme sa presadiť hrou, ktorá nám je vlastná,“ skonštatoval kouč SSC Carlo Ancelotti.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #SSC Neapol