Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potupa a fiasko. Ruské médiá nechápu, ako mohlo CSKA prehrať s Plzňou

Ruskú tlač šokovala porážka futbalistov CSKA od Viktorie Plzeň. Český majster - považovaný za outsidera - vyhral v utorok v Moskve 2:1.

28.11.2018 10:14
CSKA Moskva, Viktoria Plzeň Foto: ,
Fanúšikovia CSKA Moslva v zápase proti Plzni.
debata (1)

„Čo sa stalo s CSKA?“ pýta sa v titulku denník Sovietskij sport, píšuci na svojom webe o potupe. Sport-Express zasa mieni, že „CSKA sa zlikvidoval sám a pokazil všetok dojem“. Podľa Kommersantu hostia premenili favorizovanú armádu futbalistov na outsiderov.

„Armádny tím podľahol českej Viktorii v zápase, ktorý bol povinný vyhrať, a vlastnoručne prečiarkol všetko dobré, čo dosiahol v tejto Lige majstrov,“ zdôraznil Sport-Express. Prehra sa komentátorovi denníka zdá „nemiestna zo všetkých strán“, pretože nesúvisí ani s prvotriednym vstupom tímu do súťaže, ani s motiváciou, ani s dobrou hrou a množstvom šancí v utorkovom zápase v Lužnikách.

„Ale 1:2 v zápase s tímom, ktorý hrá v skupine v Lige majstrov len tretíkrát – CSKA po dvanástykrát – je samozrejme fiasko. A všetky ospravedlnenia ju robia ešte pálčivejšími,“ uviedol Sport-Express. Pýta sa, aké poučenie z prehry vyvodí mladý tím, ktorý dokázal doma poraziť Real Madrid.

Radosť Plzne v zápase proti CSKA Moskva. Foto: Reuters, MAXIM SHEMETOV
CSKA Moskva, Viktoria Plzeň Radosť Plzne v zápase proti CSKA Moskva.

Sovietskij sport mieni, že na začiatku sezóny by sa terajšia bilancia omladeného tímu CSKA v Lige majstrov zdala prijateľná a dôstojná, ale teraz – po výhre nad Realom – vyzerá „žalostne“.

Porážka od Viktórie by však podľa komentátora nemala byť až tak nečakaná vzhľadom k tomu, že „nové CSKA“ je „rovnako talentované ako mentálne krehké“, a tak pre ďalší rozvoj potrebuje poriadne tvrdé futbalové lekcie.

Slabiny boli pozorným okom vidieť od prvých minút. Zápas sa zdanlivo vyvíjal najlepším možným smerom, čo ale neokresanému tímu zamotalo hlavy; „Chlapci začali hrať na krásu“ a „chceli sa kochať“, ale futbal toto neodpúšťa. Toto CSKA podľa denníka síce vie čas od času zahrať, ale ešte si nevybudovalo schopnosť zniesť úder a počas zápasu zmeniť hru.

Roman Procházka sa teší z gólu v Moskve. Foto: SITA/AP, Pavel Golovkin
Roman Procházka Roman Procházka sa teší z gólu v Moskve.

Kommersant píše, že CSKA v pútavom zápase predposledného kola prehralo na vlastnom ihrisku s outsiderom skupiny. Po tomto zlyhaní je otázkou, či armádny klub postúpi do play off Európskej ligy.

„Ilúzia naprostej prevahy nad Viktoriou, ktorá síce drie, ale nemôže sa pohnúť, prežila asi polhodinu. Potom sa ukázalo, že pocitom nemožno dôverovať. Viktoria zodvihla hlavu a prešla už k celkom mohutnému a zúrivému protiútoku. Obrana CSKA, ktorá až doteraz riešila jednoduché úlohy zo základnej školy, zrazu musela zabrať zo všetkých síl. A až príliš jasne praskla,“ konštatoval Kommersant.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #CSKA Moskva