Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z nočnej mory najlepší zápas v kariére. Procházka ani nevedel, že dal gól

Slovenský záložník Viktorie Plzeň Roman Procházka v zápase Ligy majstrov na ihrisku CSKA Moskva prežil úplne odlišné pocity.

27.11.2018 23:40
Igor Akinfejev Foto: ,
Plzeňská radosť pred Igorom Akinfejevom.
debata

Po nepremenenej penalte zo 44. minúty na tom bol veľmi zle, ale všetko si vynahradil v druhom polčase, keď vyrovnávajúcim gólom pomohol k obratu na konečných 2:1. Slovenský futbalista priznal, že zápas v Lužnikách bol preňho veľmi emotívny, a gól zaradil medzi najdôležitejšie v kariére.

„Človek možno aj sníva o tom, že takéto zápasy a momenty zažije. Celý ten zápas bol vo mne strašne emocionálny a myslím, že na neho nezabudnem do konca života. Mohol to byť najhorší zápas v mojej kariére, nakoniec to bol možno jeden z najlepších,“ povedal Procházka novinárom.

Jeho prízemný pokutový kop k žrdi zneškodnil brankár Igor Akinfejev. „Viem, že som tu penaltu kopol zle. Bol som rozhodnutý, že ju kopnem do stredu, ale nejako som sa zľakol, aby nezostal stáť. Jednu penaltu v lige som kopal doprostred. Jednoducho som nad tým dosť premýšľal, asi to bola chyba,“ priznal.

„Je to hrozne ťažké. Som človek, ktorý dosť prežíva takéto momenty. Cítil som, akoby som podrazil mužstvo. Viem, že sa to stáva aj veľkým hráčom, ale ja som si to dosť pripúšťal a cez polčas som sa v kabíne cítil dosť zle. Ale chlapci ma povzbudili a pomohli mi. Chcel som to veľmi odčiniť,“ doplnil dvadsaťdeväťročný stredopoliar.

Roman Procházka sa teší z gólu v Moskve. Foto: SITA/AP, Pavel Golovkin
Roman Procházka Roman Procházka sa teší z gólu v Moskve.

Jednotku ruskej reprezentácie Akinfejeva prekonal v 56. minúte strelou do horného rohu a dlho sa zo svojej trefy radoval. „Bolo to pre mňa hrozne emocionálne, cítil som sa fakt neskutočne. Bol som strašne rád a v tom momente som začal veriť, že ten zápas môžeme vyhrať,“ uviedol Procházka.

„V prvom momente som ani nevedel, že je gól. Padol som po tej strele a ani som nesledoval let lopty. Začal som sa radovať, až keď chlapci za mnou pribehli. Neviem, či sa mi ešte niekedy podarí dať gól v Lige majstrov. Hodnotím ho na tých najvyšších priečkach,“ doplnil bývalý hráč Levski Sofia alebo Trnavy.

Priznal, že Plzeň mala v Moskve aj šťastie. „Záver po druhom góle sme celkom zvládli, pretože sme ich nepúšťali do nejakých šancí. Pred tým gólom tam mali úseky, kedy to bolo hore dole. Mali sme to trošku otvorené, chodili do protiútokov, z ktorých mohli rozhodnúť. Skvelý Hrůša (brankár Aleš Hruška) nás opäť podržal a mali sme trošku aj šťastie, ale v takých zápasoch ho asi človek musí mať,“ povedal Procházka.

Plzeň je blízko ku konečnému tretiemu miestu v skupine a postupu do jarnej fázy Európskej ligy, pretože má rovnako bodov ako CSKA a lepšie vzájomné zápasy s moskovským tímom. „Musíme fandiť Realu Madrid alebo veriť, že my niečo uhráme s Rímom. Samozrejme dáme do toho všetko, určite bude plný štadión. Je to na nás, máme to vo vlastných rukách a verím, že nám aj fanúšikovia pomôžu,“ vyhlásil Procházka.

debata chyba