Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posledná šanca. Zlepší si Plzeň náladu v moskovskom mraze?

Za ostatné tri mesiace sa v Štruncových sadoch viac lamentovalo ako radovalo.

27.11.2018 08:00
Plzeň, prehra Foto: ,
Futbalisti Plzne po prehre s Realom Madrid. V popredí Lukáš Hejda.
debata

Len šesť víťazstiev. Vyradenie v osemfinále Českého pohára. Debakle od Realu Madrid, AS Rím aj Slavie Praha. Iba dvadsať strelených gólov. Mizéria futbalovej Plzne v ostatných 16 zápasoch trvá od 1. septembra 2018. A Viktoria verí, že sa dnes večer v Lužnikách začne všetko zlé obracať na dobré.

V moskovskom mraze sa český veľkoklub pokúsi predĺžiť si európske pohárové dobrodružstvo. Proti CSKA musí vyhrať, ak sa nechce na jar sústrediť už len na domácu súťaž. Ani v tej sa zverencom Pavla Vrbu nedarí najlepšie. Po dvoch remízach 1:1 s Příbramom a v sobotu s Libercom stráca na vedúcu Slaviu štyri body.

„Liberec nám ukázal, že futbal nie je o tom, že favorit bude zakaždým dominovať. Slovan bol lepší a nepúšťal nás k našej hre. V utorok nás čaká ešte silnejší súper. S takým pohybom a výkonom individualít uspejeme len ťažko,“ hneval sa Vrba.

„Chceli sme vyhrať, ale po červenej karte sa všetko zmenilo. Aj bod je pre nás zlatý,“ doplnil útočník Tomáš Chorý.

So spoluhráčmi majú v Lige šampiónov najhoršie skóre 3:14 a na konte jediný bod. Tretí CSKA ešte má šancu postúpiť do osemfinále. Na vedúce duo AS Rím – Real Madrid stráca pred 5. kolom skupinovej fázy päť bodov.

„Pokiaľ šanca žije, budeme o ňu bojovať. Musíme sa na zápas poriadne pripraviť. Bude to veľmi náročné, ale tak je to v Lige majstrov stále. Vieme, čo musíme zlepšiť. Kľúčové bude, aby sme hrali lepšie v defenzíve. Len tak môžeme v Moskve uspieť,“ vyhlásil pred odletom Roman Procházka.

Slovenský futbalista pripomenul prvý duel G skupiny. V ňom Plzeň viedla po prvom polčase už 2:0, ale dvojgólové manko prehajdákala. V 95. minúte CSKA vyrovnal z pokutového kopu a získal cenný bod. Pre Plzeň bol prvý. Procházka verí, že nebol posledný.

„Na domácom trávniku sme ukázali, že s nimi môžeme hrať. Dali sme im dva góly, čo je dôkaz, že máme šancu zabodovať naplno. CSKA je v kombinácii veľmi silný. Má šikovné individuality, na ktoré sa musíme pripraviť. Najdôležitejší však bude náš výkon. Ak budeme vzadu stopercentní a vnútime súperovi našu hru, udržíme si šancu na play off Európskej ligy. Chceme si zdvihnúť náladu. Je to pre nás veľká výzva,“ doplnil Procházka.

Dnešný program

E-skupina: 18.55 AEK Atény – Ajax, 21.00 Bayern – Benfica. F: Hoffenheim – Doneck, Lyon – Manchester City. G: 18.55 CSKA Moskva – Plzeň, 21.00 AS Rím – Real Madrid, H: Juventus – Valencia, Manchester United – Bern.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #CSKA Moskva