Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramos sa Havlovi ospravedlnil cez SMS. Nič mu nezazlievam, reagoval Plzenčan

Futbalista Plzne Milan Havel má po zákroku lakťom od kapitána Realu Madrid Sergia Ramosa v stredajšom domácom stretnutí Ligy majstrov zlomený nos a prekonal ľahký otras mozgu.

09.11.2018 15:45
Milan Havel Foto: ,
Hráč Plzne Milan Havel.
debata

Do piatkového rána bol na pozorovaní v nemocnici. Hviezdny španielsky stopér sa Havlovi ospravedlnil v textovej správe ospravedlnil a plzenský obranca či stredopoliar to prijal.

Havel v 13. minúte za stavu 0:0 postupoval do brejku, keď ho Ramos zasiahol lakťom do nosa. Plzenského hráča s krvavým zranením dlho ošetrovali, potom sa síce do hry vrátil, ale v 38. minúte prepustil miesto Milanovi Petržela. Nemecký rozhodca Deniz Aytekin na faul nijako nereagoval. Real v Plzni zvíťazil vysoko 5:0.

Ramos si vzal na Havla číslo a po zápase sa mu ospravedlnil. „Ešte večer mi od neho prišla sms. Ospravedlnenie prijímam, nič mu nezazlievam. Takéto veci sa občas vo futbale stávajú,“ povedal pre klubový web Havel. „Nie je to nič hrozné, verím, že čoskoro budem v poriadku,“ doplnil dvadsaťštyriroč­ný hráč.

Ramos zákrok ľutoval. „Bola to náhodná akcia, nechcel som protihráčovi v žiadnom prípade ublížiť. Z vlastnej skúsenosti viem, akou citlivou oblasťou je nos,“ citovala španielske médiá tridsaťdvaročného španielskeho stopéra.

„Keď sa skončil zápas, šiel som Milana hľadať do šatne, ale nebol tam. Takže som mu poslal esemesku. Skoro sa uzdrav, Milan,“ odkázal Ramos.

Plzenčania verili, že nešlo o úmyselný zákrok. „Futbal je kontaktný šport, niekedy jednoducho dochádza i k veciam, keď si to pri tom dôraze s prepáčením niekto ods..ie. Vyplynulo to zo súboja, nebol to úmysel, aspoň dúfam, že to tak bolo,“ povedal na tlačovej konferencii tréner Viktorie Pavel Vrba.

Havlovo zranenie je pre Plzeň miernou komplikáciou aj vzhľadom na nedeľný ligový zápas s Příbramom, kvôli štyrom žltým kartám totiž nebude môcť nastúpiť ďalší krajný bek David Limberský. V hre je variant so záložníkom Milanom Petrželom v obrane, prípadne sa môže na stranu presunúť stopér Roman Hubník.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Real Madrid #Sergio Ramos #Milan Havel