Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Päťgólový debakel. Real zmenil plzenský sen na nočnú moru

Taký šum v Štruncových sadoch ešte nebol. Desiatky policajtov, bariér i pútačov s dvoma logami futbalových klubov.

08.11.2018 07:43 , aktualizované: 15:43
Patrik Hrošovský, Dani Ceballos Foto: ,
Patrik Hrošovský z Plzne v súboji s hráčom Realu Danim Ceballosom.
debata (1)

Na tento zápas Plzeň netrpezlivo čakala. Radosť však vystriedal smútok a obavy – po lekcii od Realu Madrid.

Bránili ako dorastenci

Biele peklo. Ďalší päťgólový debakel. Najskôr brvno, potom smršť.

Aj týmito slovami hodnotili české médiá stredajší súboj Viktorie s Realom (0:5). Domácich pochválili, ale len za úvodných 15–20 minút. Po nich bolo na ihrisku už len jedno mužstvo.

„Na začiatku som si určite nepredstavoval, že o víťazovi bude rozhodnuté v 23. minúte,“ povzdychol si po stretnutí kouč Plzne Pavel Vrba.

V deviatej minúte poriadne zahromžil. Akoby tušil, že Hrošovského center tečovaný do brvna sa stane nešťastným zlomovým momentom. Po ňom v priebehu necelých dvoch minút skóroval Karim Benzema s Casemirom a dali zápasu jasný smer.

„Škoda, že nám to nepadlo za stavu 0:0, keď sme nastrelili brvno, dopadlo by to zrejme inak,“ smútil Hrošovský, ktorého prudká lopta sa odrazila od stopéra Realu Nacha do konštrukcie bránky. „Keby to spadlo dnu, vyzeral by priebeh zápasu aj výsledok rozdielne,“ presviedčal Jan Kopic.

Cez prestávku a za stavu 0:4 bolo v šatni Plzne poriadne dusno. Tréner Vrba nebol spokojný s defenzívnou činnosťou. V druhom dejstve bola o poznanie lepšia, ale Real skóroval ešte raz a pripravil súperovi ďalšiu prehru 0:5 v skupine (predtým na pôde AS Rím). Dostal ho tak do nelichotivej situácie. Viktoria je v G-skupine posledná s jediným bodom a skóre 3:14.

„Naši fanúšikovia boli určite radi, že hráme proti takému tímu, akým je Real Madrid. Som však smutný, pretože sme prehrali 0:5. Je zlé, že Benzema si pri prvom góle poradil s tromi hráčmi a skóroval. Problémom bolo aj to, že súper strelil dva góly zo štandardných situácií, pri ktorých sme bránili ako dorastenci,“ hneval sa Vrba.

Ako Real Madrid zdemoloval Plzeň Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Karim Benzema strieľa prvý zo svojich gólov v...

Dajte Solarimu šancu

Jeho trénerský náprotivok mal po zápase úplne iné starosti. Zdá sa, že Santiago Solari našiel so svojimi hviezdnymi zverencami spoločnú reč. Napriek tomu, že niektorí z nich jeho nominovanie do pozície dočasného trénera kritizovali.

"Je nemožné, aby ste v Lige majstrov vyhrali 5:0 a pritom neodohrali skvelý zápas. Som šťastný. Máme v mužstve fantastických futbalistov, ktorí nepoznajú žiadne hranice,“ vyhlásil bývalý kouč madridského béčka na pozápasovej tlačovej konferencii.

Solari prevzal mužstvo 29. októbra po debakli 1:5 v El Clásicu proti Barcelone, keď vedenie Realu odvolalo Julena Lopeteguiho. Štyridsaťdvaročný Argentínčan doteraz viedol mužstvo v troch zápasoch. Nestratil ani bod a má skóre 11:0.

„Ľudia i experti špekulujú o tom, že príde niekto iný. My však pevne stojíme za Solarim. Rešpektujeme ho ako trénera Realu. Všetko pod ním funguje. Prečo mu nedať šancu?“ položil otázku Casemiro.

Odpoveď na ňu by mal dať šéf Realu Florentino Pérez už v najbližších dňoch.

Agentúrny článok sme nahradili autorským materiálom z redakcie Pravda

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Real Madrid #Patrik Hrošovský #Roman Procházka