Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Rozhodca odpískal nezmyselnú penaltu. Sterling sa za pád ospravedlnil

Zápas 4. kola F-skupiny futbalovej Ligy majstrov priniesol okrem šesťgólového triumfu Manchestru City nad Šachtarom aj chybný verdikt maďarského rozhodcu Viktora Kassaia.

08.11.2018 07:04 , aktualizované: 08:03
Raheem Sterling Foto: ,
Pád Raheema Sterlinga, po ktorom rozhodce chybne nariadil penaltu.
debata (9)

Ten v prvom polčase za stavu 1:0 odpískal penaltu po tom, ako Raheem Sterling pri pokuse o lob v šestnástke súpera zakopol o trávnik a spadol. Gabriel Jesus ponúknutú šancu využil a z bieleho bodu sa nepomýlil.

Sterling sa ospravedlnil rozhodcovi Kassaiovi za pád. „Chcel som prehodiť brankára a neviem, čo sa stalo. Necítil som žiadny kontakt, kopol som do zeme, takže sa rozhodcovi ospravedlňujem,“ povedal Sterling po zápase novinárom.

Tréner ukrajinského tímu Paulo Fonseca sa Kassaiovmu verdiktu vysmial, ale súčasne uznal, že na výsledku by správne rozhodnutie veľa nezmenilo.

„Po takomto výsledku nemá veľmi zmysel hovoriť o tej penalte. Ale bola absurdná. Viac hovoriť nemusím, každý to videl. Ale kvôli tomu sme neprehrali,“ vyhlásil portugalský kouč.

Podľa trénera domácich Pepa Guardiolu zase incident ukázal, že futbal jednoducho potrebuje videorozhodcu. Toho však v Lige majstrov zavedú až od budúcej sezóny.

„Vieme, že to nebola penalta a Raheem to mohol rozhodcovi povedať, pretože nechceme takto vyhrávať. Ani rozhodcovia nechcú robiť chyby, preto potrebujú pomoc videa. Futbal je dnes strašne rýchly a toto zaberie asi desať sekúnd,“ uviedol.

Na tlačovej konferencii Guardiola odmietol, že by mal po vymyslenej penalte nariadiť Jesúsovi, aby ju úmyselne nepremenil. „To by neurobil žiadny tréner. Ale som mladý, tak sa trebárs poučím,“ vyhlásil.

Zrejme už aj kritici systému VAR po tomto momente uznajú, že zavedenie videotechnológie v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži je potrebné…

9 debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Šachtar Doneck #raheem sterling