Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pavkov splnil sľub. Teraz nebude spávať

Pred tromi rokmi bol len náhradníkom v druhej srbskej lige. Rozmýšľal, či si veľký futbalový sen splní.

07.11.2018 16:20
Milan Pavkov Foto: ,
Milan Pavkov sa teší z gólu proti Liverpoolu.
debata

V utorok večer ho ospevovala väčšina britských médií. Niet sa čomu čudovať. Veď zostrelil Liverpool v Lige majstrov.

Klopp mal málo prstov

Futbalový svet toho o Milanovi Pavkovovi do utorkového večera veľa nevedel. Momentálne je útočník Crvenej Zvezdy Belehrad v pozícii veľkej hviezdy. Srbský šampión zdolal lanského finalistu 2:0 a Pavkov bol jediným strelcom.

„Keby dal hetrik, postavili by mu pred štadiónom sochu,“ napísalo BBC. „Milan Pavkov. Zapamätajte si toto meno,“ pridal sa Daily Mail. „Vysoký zakončovateľ so spoluhráčmi senzačne vyhral a ukázal, čo by európsky futbal stratil novovytvorenou Superligou pre bohatých. Príbeh,“ pridalo sa ESPN.

Dvadsaťštyriročný útočník v priebehu siedmich minút potrestal premárnenú tutovku Daniela Sturridga. Najskôr trafil neomylne hlavičkou, potom ešte lepšie z 25 metrov. Outsider C-skupiny si pripísal prvé víťazstvo a poriadne zamotal situáciu.

Milan Pavkov nad hlavami spoluhráčov. Foto: Reuters, PAUL CHILDS
Milan Pavkov Milan Pavkov nad hlavami spoluhráčov.

„Odohral fantastický duel. Pri druhom góle zostal prekvapený, ale loptu trafil parádne,“ povedal na margo úspešného strelca tréner Liverpoolu Jürgen Klopp. Ten čelil aj otázke, či na prstoch spočíta chyby, ktoré jeho mužstvo urobilo. „Nie, mám ich len desať… Súperovi sme to uľahčili a on to vďaka húževnatosti i fanúšikom zvládol,“ doplnil.

Sen či skutočnosť?

Na Marakane vytvorili domáci fanúšikovia pekelné prostredie. Stopér Crvenej Zvezdy Miloš Degenek priznal, že atmosféra prekvapila aj kapitána Liverpoolu Jamesa Milnera.

„Mal som pocit, že štadión exploduje. Hovoril som s Milnerom v tuneli a povedal mi, že nikdy v živote nezažil niečo podobné,“ vyhlásil Degenek. „Bola to skvelá atmosféra, ale len pre nich,“ pritakal Milner.

Aj on sa z diaľky len prizeral na to, ako 188 centimetrov vysoký útočník trhá papierové predpoklady. Nielen Milnera či Kloppa prekvapili gólové parametre Pavkovovej strely z 29. minúty. Ani strelec niečo také neočakával.

Remízy Škriniara a Hamšíka v Lige majstrov Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Jedenástka Interu Miláno pred zápasom s...

„Prekvapilo ma, že lopta pri druhom góle zapadla dnu. Ani som nevedel, či je to skutočnosť alebo sen. Je to najkrajší zážitok v mojom živote. Sľúbil som, že proti Liverpoolu skórujem. Strelil som dva góly, takže som to dodržal. Niekedy sa mi nedarí zaspať po ligových zápasoch. Tento večer bol špeciálny a ja kvôli nemu budem dve-tri noci hore,“ usmieval sa Pavkov v rozhovore pre oficiálnu stránku súťaže.

Nevedno, či si dal rovnaké predsavzatie aj v zápasoch proti Neapolu a parížskemu Saint-Germain. Isté je len to, že zvyšní dvaja giganti z C-skupiny sa musia mať pred Pavkovom na pozore…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Crvena Zvezda Belehrad #Milan Pavkov