Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Splnený sen. Plzeň bojuje za seba i národ

Barcelona, Bayern Mníchov, Manchester City, AC Miláno. Všetky tieto veľké mená už Plzeň doma hostila. Dnes večer príde špeciálny hosť. Najslávnejší.

07.11.2018 09:00
Patrik Hrošovský Foto: ,
Patrik Hrošovský z Plzne na tlačovej konferencii pred zápasom proti Realu Madrid.
debata

Po vstupenkách do takmer dvanásťtisícovej Doosan Areny sa zaprášilo. Hneď po vyžrebovaní základných skupín Ligy majstrov prichádzali do centrály Viktorie tisíce žiadostí. Nie div. Popri CSKA Moskva a AS Rím je najväčším lákadlom G-skupiny Real Madrid.

Najslávnejší futbalový klub sveta vyhral Ligu šampiónov v ostatných troch rokoch. A svoje umenie bude chcieť ukázať aj na západe Čiech.

„Škoda, mohol som dať ešte jeden gól. Aj napriek tomu je to pre mňa veľký zážitok. Škoda zahodených šancí. Verím, že doma to bude lepšie,“ nádejal sa po predošlom zápase Patrik Hrošovský.

Dvadsaťšesťročný stredopoliar bol jediným strelcom svojho mužstva pri prehre na Santiago Bernábeu 1:2. Domáci na ňom veľa neukázali. V záverečných minútach ich český šampión zatlačil do nie príliš bezpečnej defenzívnej ulity.

„Hrali sme ako vyzreté mužstvo. Nezľakli sme sa, hoci sme na začiatku museli trochu nasať atmosféru. Na Reale sa nepredstavíte každý deň, ale my sme si neprišli len zahrať. Som na hráčov hrdý,“ hľadal pozitíva kouč Plzne Pavel Vrba.

S jedlom rastie chuť. Strelený gól i ďalšie šance dodávajú Plzni sebadôveru. V domácom prostredí chce proti gigantovi zabodovať a zachovať si postupovú nádej. A nielen to. Potrebuje zvýšiť reputáciu českých klubov. Tie v koeficiente pre nasadzovanie do európskych súťaží získali menej bodov ako mužstvá z Bieloruska, Cypru, Kazachstanu či Slovinska.

„Vieme, o čo hráme. Chlapcov netreba špeciálne motivovať. Mnohým z nich sa tým, že na domácom ihrisku privítajú Real, splní sen,“ vyhlásil Vrba.

Hviezdy Realu Gareth Bale, Sergio Ramos a Luka... Foto: SITA/AP, Petr David Josek
Gareth Bale, Sergio Ramos, Luka Modrič Hviezdy Realu Gareth Bale, Sergio Ramos a Luka Modrič na tréningu v Plzni.

Jeho náprotivok Santiago Solari rieši skôr opačný problém. Rodák z argetínskeho Rosária čelí vzbure v kabíne a počíta zranených. Hráči nechcú, aby ich viedol a žiadajú kouča podľa svojho gusta.

„Každý z nás musí kontrolovať vášne. To platí aj v prípade, že sa vyskytnú ťažké situácie. Chlapci sú profesionáli a vedia, čo je ich úlohou,“ povedal Solari po ostatnom ligovom stretnutí proti Valladolidu (2:0).

Veľký obdivovateľ Lionela Messiho chce v Česku získať tri body. Viktoria však doma prekvapila nejeden európsky veľkoklub. Svoje o tom vedia Atlético Madrid či Neapol, ktoré z plzenského trávnika odišli v sezóne 2012/13 bez bodu. Dopadne rovnako aj Real?

Dnešný program

E-skupina: 21.00 Benfica – Ajax, Bayern – AEK Atény, F: Manchester City – Šachtar Doneck, Lyon – Hoffenheim, G: 18.55 CSKA Moskva – AS Rím, 21.00 Plzeň – Real Madrid, H: 18.55 Valencia – Bern, 21.00 Juventus – Manchester United.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Real Madrid #Patrik Hrošovský