Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Paríž, zobuď sa! Inak ťa čaká rýchly koniec

V domácej futbalovej súťaži im to ide ako po masle. Európske ťaženie už také úspešné nie je. A francúzske denníky i experti to dávajú parížskemu Saint-Germain poriadne najavo.

06.11.2018 08:41
Futbal M PSG Foto: ,
Parížania Neymar (vpravo) a Marco Verratti počas súboja Ligy majstrov proti SSC Neapol.
debata

Po ostatnej remíze v treťom kole skupinovej fázy Ligy majstrov s Neapolom (2:2) sa predháňali v kritických komentároch.

„Neymar, Mbappé, Cavani a Di María. To je tá fantastická štvorka? Skôr úbohá. Rozhodca musel na konci druhého polčasu niečo nadstaviť, inak by si v Parku Princov urobili poriadnu hanbu,“ napísal Le Parisien.

„Ave Di María. Prišiel v pravý čas a prebral spoluhráčov. Drahé hviezdy sa musia zobudiť, inak skončia skôr, než vôbec začnú,“ pridal sa L'Équipe.

Suverén francúzskej ligy – po 12 kolách vedie bez straty bodu, so skóre 41:7 – musí dnes večer v Neapole zložiť trojbodový reparát. Inak bude jeho cesta do jarnej vyraďovacej fázy Ligy šampiónov, ktorú túži ovládnuť, ešte kľukatejšia.

„Teším sa, že lopta našla svoj cieľ a my sme získali aspoň bod. Zaslúžili sme si viac, ale futbal je niekedy taký. Verím, že v odvete zabodujeme naplno. Potrebujeme to,“ povedal po zápase Di María.

„Nedokážeme pohodu z ligy preniesť aj do Európy. Kým doma sme schopní hrať našu nátlakovú hru celý zápas, v Lige majstrov nám to nejde. A súperi nás za to trestajú,“ pridal sa kouč Parížanov Thomas Tuchel.

V C-skupine jeho zverenci zaostávajú za vedúcim Liverpoolom o dva body, na Neapol strácajú jeden. Víťaz dnešného šlágra urobí dôležitý krok k postupu. Uvedomuje si to aj kapitán Neapola Marek Hamšík a kormidelník Partenopei Carlo Ancelotti.

„Je smutné, že sme stratili dva body v posledných sekundách. Stále je všetko otvorené, musíme doma s Parížom zvíťaziť. Bude to z hľadiska vývoja v skupine kľúčový zápas,“ povedal slovenský stredopoliar pre Sky Italia.

„Mám Di Maríu rád, ale jeho strela mohla ísť mimo. Ľahšie by sa nám dýchalo. Proti favoritom skupiny sme uhrali výborné výsledky. Verím, že na to nadviažeme,“ doplnil taliansky kormidelník.

Dnešný program

A-skupina: 18.55 Monako – Bruggy, 21.00 Atlético Madrid – Dortmund, B: 21.00 Tottenham – Eindhoven, Inter Miláno – Barcelona, C: 18.55 CZ Belehrad – Liverpool, 21.00 Neapol – Paríž. D: Schalke – Galatasaray, Lokomotiv Moskva – FC Porto.

debata chyba
Viac na túto tému: #PSG #SSC Neapol #liga majstrov vo futbale