Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zápas storočia v Plzni. Na západ Česka príde Real, dostanú šancu aj Slováci?

Stredajší program štvrtého hracieho dňa skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2018/2019 prinesie viacero zaujímavých konfrontácií.

05.11.2018 12:04
Patrik Hrošovský Foto: ,
Patrik Hrošovský po góle na San Bernabeu.
debata

Taliansky šampión Juventus Turín, ktorý doteraz nestratil ani bod, si môže v domácom stretnutí s anglickým Manchestrom United zabezpečiť postup do jarného osemfinále. Mužstvo trénera Massimiliana Allegriho prenikne ďalej, ak neprehrá. Víťazný rezultát zaručí Cristianovi Ronaldovi a spol. prvenstvo v H-skupine.

„Bude to dôležitý večer, od ktorého závisí kvalifikácia do ďalšej fázy. V Manchestri sme hrali skvelý zápas a chceme ponúknuť naším fanúšikom ďalšiu nádhernú noc. Súper má v tíme mnoho víťazov, ktorí dokážu urobiť rozdiel v zápase, dokonca aj na mojej pozícii. Triumf v súťaži? Je v nej niekoľko favoritov, napríklad Barcelona. Máme však skupinu, z ktorej môžeme ísť veľmi ďaleko,“ povedal pre oficiálny klubový web bosniansky stredopoliar Juventusu Miralem Pjanič.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#MiralemPjanic #juventus .

Príspevok, ktorý zdieľa Cristiano FC (@cris2l),

Prvý vzájomný duel týchto tímov dopadol pred dvoma týždňami lepšie pre turínsku „starú dámu“, ktorá na Old Trafforde triumfovala 1:0. Španielsky záložník Juan Mata však dúfa, že United si pod Alpami požičané vezmú späť.

„Pred nami je jeden z najnáročnejších týždňov v sezóne. V priebehu štyroch dní nastúpime v LM na ihrisku Juventusu a potom nás čaká v Premier League derby proti Manchestru City. Je to pre nás veľká výzva a sme maximálne motivovaní,“ uviedol Mata prostredníctvom svojho pravidelného pondelkového blogu.

Manchester United doteraz nazbieral štyri body, ale v tomto kole si ešte nemôže zabezpečiť postup z „háčka“. Lepšie sú na tom v F-skupine manchesterskí „Citizens“ – tých posunie do osemfinále výhra nad ukrajinským Šachtarom Doneck v súčte s prehrou nemeckého Hoffenheimu na trávniku francúzskeho tímu Olympique Lyon.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

@juanmatagarcia "El Mago Haciendo Magia" #juanmata #juanmata8 #juanmatagarcia #juanmata10 #juanmatafans

Príspevok, ktorý zdieľa Juan mata (@magician_mata8),

„Tento zápas bude pre nás skutočný test. Vieme, že to bude ťažké. Poznáme kvalitu ‚Citizens‘. Podľa mňa sú momentálne najlepším mužstvom na svete, ale aj my máme svoje zbrane, ako vyhrať tento duel,“ povedal podľa webu mcfcwatch.com tréner „baníkov“ z Donecka Paulo Fonseca.

Z E-skupiny môžu v stredu postúpiť až dvaja zástupcovia – holandský Ajax Amsterdam a nemecký Bayern Mníchov. Kým Ajaxu stačí na definitívu triumf na ihrisku portugalského klubu Benfica Lisabon, Bayern pôjde ďalej iba v prípade trojbodového zisku proti gréckemu AEK Atény a prehry Lisabončanov. Mníchovský tím cez víkend v I. bundeslige doma iba remizoval s Freiburgom (1:1), čo rozosmutnilo trénera Nika Kovača.

„Už predtým proti Augsburgu sme prišli o body v 89. min a teraz proti Freiburgu sa nám to stalo znova. Takto nám unikli štyri body, ktoré nám teraz chýbajú. Sme naštvaní a smutní, ale taký je život a šport. Čaká nás ďalší zápas, ktorý chceme vyhrať,“ povedal 47-ročný Chorvát pred duelom proti AEK Atény.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#nikokovac ❤

Príspevok, ktorý zdieľa Niko Kovač (@niko_kovac_bayern),

Jediná skupina, z ktorej v stredu s určitosťou nevzíde žiadny postupujúci, je „géčko“. Český majster Viktoria Plzeň, za ktorého budú môcť nastúpiť aj traja Slováci Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský a Roman Procházka, privíta doma rekordného 13-násobného európskeho klubového šampióna a suveréna ostatných troch edícií LM – španielsky tím Real Madrid.

„Západočesi už v minulosti hrali nezabudnuteľné zápasy s Barcelonou, Bayernom Mníchov, AC Miláno alebo Manchestrom City, ale proti Realu Madrid to bude zápas storočia,“ uviedla oficiálna stránka „Viktoriánov“, ktorí prednedávnom prehrali na madridskom Štadióne Santiaga Bernabéua iba tesne 1:2.

„Pre mňa to bude jeden z najväčších zápasov v kariére. Hrať na pôde Realu, ktorý toľkokrát vyhral LM, a privítať ho doma, to je obrovský sviatok a zážitok pre všetkých. Na toto bude človek spomínať do konca života,“ poznamenal kapitán Plzne Roman Hubník.

„Je to ‚pecka‘. Už pred žrebom skupinovej fázy si mnohí z nás priali práve Real. Tento klub vyhral trikrát za sebou LM. To, že ho budeme môcť privítať, je najviac, čo sa nám vôbec mohlo pritrafiť,“ nadviazal slovenský defenzívny stredopoliar Patrik Hrošovský, ktorý v Madride zaznamenal jediný zásah Viktorie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Real Madrid #Patrik Hrošovský