Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Simeone neveril vlastným očiam. Motorová myš pripravila Atléticu nočnú moru

Vďaka nej sa z Atlética Madrid stal európsky veľkoklub. Nielen tím do počtu. Taký, ktorý zbiera okrem účastí v skupinových a vyraďovacích fázach aj trofeje. Doma a predovšetkým v Európe.

25.10.2018 08:58 , aktualizované: 13:57
futbal liga majstrom LM Foto: ,
Dan-Axel Zagadou a Axel Witsel oslavujú gól do siete Atlética Madrid.
debata (2)

Obrana španielskeho giganta naháňa súperom strach.

Futbalisti Borussie Dortmund sa jej však nezľakli. V stredu večer roztrhali Atlético na kúsky. A je z toho najväčšia prehra Madridčanov pod vedením tvorcu obranného valu – Diega Simeoneho.

Drzí a nekompromisní

Na Vestfálskom štadióne i v jeho okolí sa oslavovalo do skorého rána. Nie div. Borussia deklasovala súpera 4:0. A spolu s ďalšími dvomi stopercentnými tímami (Juventusom Turín a FC Barcelona) má veľmi blízko k postupu do záverečnej fázy Ligy majstrov.

„Najdôležitejšou vecou proti nám je rýchlo si posúvať loptu. Robili to brilantne. Boli nebezpeční, drzí, presní a nekompromisní. Gratulujem súperovi k skvelému výkonu i víťazstvu. Nemáme sa za čo skrývať. Výsledok 0:4 je jasný,“ nehľadal po zápase výhovorky Simeone.

„Nemôžeme sa vyhovárať na smolu či niečo iné. Ak chcete byť dobrým futbalovým mužstvom, musíte tvoriť a premieňať šance. Bola to nočná mora. Musíme sa zlepšiť. Každý individuálne a potom spolu ako tím,“ pridal sa kapitán Diego Godín. „Musíme zdvihnúť hlavy a ísť ďalej,“ doplnil Filipe Luís.

Práve chyba brazílskeho krajného obrancu akoby dokumentovala defenzívne trápenie neúspešného finalistu Ligy majstrov zo sezón 2013/14 a 2015/16. Tridsaťtriročný Luís nepochopiteľne prihral loptu rozbehnutému Raphaëlovi Guerreirovi a ten nemal problém streliť druhý gól v zápase.

„Sám som bol prekvapený, že sa lopta ku mne dostala. Predviedli sme parádny výkon a tešíme sa zo zaslúženej odmeny,“ usmieval sa Guerreiro. „4:0 je dosť. Mali sme množstvo šancí, ale aj oni dvakrát trafili konštrukciu brány. Rešpektujem Atlético i jeho trénera. Aj napriek tomuto výsledku patria k najlepším v Európe,“ komentoval počin svojich zverencov kormidelník Borussie Lucien Favre. „Fantastické. Na začiatku druhého polčasu sme trpeli, ale potom sa karta obrátila. Náš výkon bol presvedčivý,“ mädlil si ruky Marco Reus.

Ukázali silu

Kapitán lídra Bundesligy i A-skupiny Ligy majstrov po zápase pochválil 19-ročného Achrafa Hakimiho. Krajný bek, ktorý je v Borussii na dvojročnom hosťovaní z Realu Madrid, si pripísal tri asistencie. Právom sa po zápase tešil z ocenenia pre najlepšieho hráča.

„Je neuveriteľný. Achraf behá hore-dole po čiare ako motorová myš. Ani skvele fungujúca defenzíva ho nezastavila. Otváral nám ostatným cestičky do pokutového územia. Jeho hra nám všetkým uľahčuje robotu,“ skonštatoval Reus.

Dvadsaťdeväťročný nemecký reprezentant bol v zápase tretím najstarším hráčom Borussie. Hral po boku troch tínedžerov či dvoch 20-ročných mladíkov. Hakimi je jednou z najdôležitejších súčiastok skvele fungujúceho mixu skúsených harcovníkov a mladých pušiek.

„Bola to náročná skúška. Prešli sme cez ňu, hoci to nebolo také ľahké, ako ukazuje skóre. Ukázali sme našu silu. Užívam si to. Odohral som dobré stretnutie, najmä v útoku. Stále sa mám čo učiť. Dortmund je na to ako stvorený,“ uzavrel Hakimi.

Pred zápasom išiel strach z defenzívy Atlética. Po ňom ho naháňa ofenzíva Dortmundu. Nie div, veď v 12 zápasoch sezóny vyprodukovala 37 gólov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #atlético madrid #liga majstrov vo futbale #Borussia Dormund