Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vicemajstri tápu. Napravia zbabraný začiatok?

Vo francúzskej lige mali znovu predvádzať ofenzívny futbal. V súboji bohatých klubov mali ponaháňať slávnejšieho soka. Mali byť jediným vážnejším konkurentom parížskeho Saint-Germain v boji o titul. Drobné kniežatstvo mali potešiť a vybojovať postup do vyraďovacej fázy Ligy majstrov.

24.10.2018 10:00
Thierry Henry Foto: ,
Thierry Henry s dresom Monaka.
debata

Keď sa pred štartom sezóny v Bundeslige rozdávajú karty, esá tradične dostáva Bayern. Sem-tam sa nejaké ujde aj Dortmundu či Leverkusenu. Nečakané tromfy v predošlom ročníku ťahalo Schalke. Teraz však v domácej súťaži nevie nájsť hernú tvár. V Lige šampiónov je to o niečo lepšie.

Návrat Henryho

AS Monako a Schalke 04 majú dnes večer proti Bruggám, respektíve Galatasarayu jednu z posledných šancí vylepšiť zbabraný úvod sezóny.

„Potrebovali sme nový impulz. Takto to ďalej nejde. Mužstvo sa nenachádza v pozícii, akú sme si vytýčili pred začiatkom sezóny a na ktorú reálne má,“ povedal minulý týždeň generálny riaditeľ Monaka Vadim Vasiliev. A o niekoľko hodín sa už so širokým úsmevom i novým hviezdnym zamestnancom ponúkal fotografom.

Monačanom má pomôcť k vzostupu muž, ktorý na jeho ihrisku pred 24 rokmi započal famóznu kariéru. Thierry Henry dostal tretiu oficiálnu ponuku stať sa hlavným trénerom. Po odmietnutí Bordeaux a Aston Villy na tretí raz neodolal. Nemohol.

„Je to pre mňa výnimočný okamih. Monako mi dalo šancu a nasmerovalo ma do veľkého futbalu. Trénovať ho je zaväzujúce. Je to klub, ktorý má výnimočné miesto v mojom srdci. Som pripravený naplniť ciele klubu, hráčov aj fanúšikov,“ povedal Henry po krátkej pózovačke s červeno-bielym dresom.

Premiéra 41-ročného majstra sveta i Európy a víťaza Ligy majstrov či bývalého asistenta trénera Belgicka Roberta Martíneza nedopadla najlepšie. V sobotu prehrali jeho hviezdni zverenci na ihrisku Štrasburgu 1:2. Napriek prepadu na predposledné miesto tabuľky našiel Henry v hre svojho tímu niekoľko pozitív.

„Inkasovali sme po individuálnych chybách. To sa stáva, sme ľudia. Okrem toho hráči dodržiavali to, čo som od nich chcel. To je niečo, od čoho sa môžeme odraziť pred zápasom v Bruggách,“ nádejal sa Henry.

Neveria si

O niečo lepšie ako vicemajstrovi Ligue 1 sa vodí Schalke. Tím z Gelsenkirchenu sa doma síce taktiež nachádza v zostupovom pásme, ale v Lige majstrov ešte neprehral. V D-skupine bez favorita získal štyri body a ďalšie tri chce z horúcej istanbulskej pôdy.

Fanúšikovia Schalke 04 Gelsenkirchen. Foto: SITA/AP, Martin Meissner
Schalke 04 Gelsenkirchen Fanúšikovia Schalke 04 Gelsenkirchen.

„Neviem, prečo nám naučené veci v Lige majstrov vychádzajú a v Bundeslige nefungujú. Musíme to prelomiť,“ myslí si brazílsky stopér Naldo. „Je len otázka času, kedy sa nám to podarí,“ pridal sa tréner Domenico Tedesco.

Tridsaťtriročný kormidelník zatiaľ má dôveru vedenia klubu, ktorý vlani prekvapujúco doviedol k druhému miestu v najvyššej nemeckej súťaži. Ďalšie prehry však môžu jeho pozíciu i smelé ciele Schalke – postup zo skupinovej fázy a jej istotu na nasledujúcu sezónu – ohroziť.

„Neboli sme efektívni a chladnokrvní ako náš súper. Akoby nám niečo chýbalo. V istých fázach sme neistí a neveríme si. Keď to súper zacíti, potrestá nás. Čaká nás náročná skúška v pekelnej atmosfére. Verím, že s Galatasarayom uspejeme,“ doplnil Tedesco.

Stredajší program
A-skupina: 18.55 Bruggy – Monako, 21.00 Dortmund – Atlético Madrid, B: 18.55 Eindhoven – Tottenham, 21.00 Barcelona – Inter Miláno, C: 21.00 Liverpool – CZ Belehrad, Paríž – Neapol. D: Galatasaray – Schalke, Lokomotiv Moskva – FC Porto.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Monaco #Thierry Henry #Schalke 04 Gelsenkirchen