Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hrošovský banoval, že dal Realu len jeden gól. Kroosov dres mu vyfúkol Petržela

Tešil sa, že si plní jeden z detských snov. Veril, že na horúcej pôde úradujúceho šampióna nebude so spoluhráčmi hrať druhé husle. Mohol byť veľkým hrdinom svojho tímu. Hoci tutovku zahodil, aj tak sa po zápase usmieval.

24.10.2018 00:34 , aktualizované: 14:29
Španielsko LM G Hrošovský Viktoria Plzeň Foto: ,
Patrik Hrošovský počas zápasu na ihrisku Realu Madrid.
debata

S Realom sa dá hrať

Pred niekoľkými dňami na reprezentačnom zraze označil stredopoliar Plzne Patrik Hrošovský utorkový duel skupinovej fázy Ligy majstrov na pôde Realu Madrid za životný. Na prehru 1:2 bude spomínať v dobrom i s pachuťou.

Slovenský reprezentant bol jediným strelcom Viktorie. V 79. minúte prekonal po rýchlej kombinácii a presnej strele k žrdi Keylora Navasa. Z tlieskajúceho štadióna sa okamžite ozval nespokojný piskot na adresu domácich.

„Narazil som si loptu s Čermákom a videl som, že Ramos proti mne vystupuje. Snažil som sa ho trochu obísť a potom poslať loptu k žrdi. Vyšlo to,“ opísal svoj gól českým novinárom.

Po ňom český šampión výrazne ožil. Hoci si už nevypracoval ani jednu stopercentnú príležitosť, prinútiť víťaza Ligy majstrov z ostatných troch sezón strachovať sa na domácej pôde o výsledok sa počíta.

„Odohrali sme dobrý zápas. Na začiatku sme sa chceli trochu oťukať. Predsa len – je to Real a Santiago Bernabéu. Dalo sa s nimi hrať. V útoku sú fantastickí, ale v obrane nie sú takí dobrí. Za ich defenzívnou líniou bolo dosť miesta,“ pokračoval Hrošovský.

Nezabudnuteľný zážitok

Rodák z Bojníc patrí k oporám tímu a sviatočným strelcom. Gól do siete Realu ho prekvapil i potešil. Nemusel byť jediný. V závere prvého polčasu prestrelil odkrytú časť bránky. „Prvá šanca bola väčšia ako druhá. Bola to tutovka. Po polčase som si to v hlave trochu rozoberal. Hovoril som si, že to nie je normálne. Ale v trochu inom jazyku, ktorý nepatrí do médií,“ krútil hlavou Hrošovský.

Mrzelo ho, že na konci polčasu nevyrovnal a nedal zápasu nový impulz.

„Nedávam veľa gólov a teraz mi to vyšlo na Reale… Škoda, mohol som dať ešte jeden. Aj napriek tomu je to pre mňa veľký zážitok. Hrať na takom krásnom štadióne proti mužstvu, ktoré trikrát za sebou vyhralo Ligu majstrov, je nezabudnuteľné,“ doplnil tvorca plzenskej hry. Tá bola od začiatku až do konca sympatická. Zverenci Pavla Vrbu sa veľkých mien i slávnej kulisy nezľakli. Dobrovoľne nezaliezli do defenzívnej ulity – prinútilo ich k tomu až vysoké napádanie favorita. Trápiacemu sa Realu viackrát pohrozili. Hrošovskému bolo ľúto, že to nevypálilo na body.

Patrik Hrošovský na San Bernabeu. Foto: SITA/AP, Paul White
Patrik Hrošovský Patrik Hrošovský na San Bernabeu.

„Škoda zahodených šancí. Verím, že doma to bude lepšie,“ nádejal sa 26-ročný stredopoliar.

Po zápase si chcel vymeniť dres s Tonim Kroosom. To sa mu však nepodarilo.

„Jeho dres bohužiaľ nemám. Milan Petržela bol rýchlejší. Musím si počkať na domáci zápas,“ uzavrel Hrošovský.

Dočká sa sviatočný strelec o dva týždne v plzenskej Doosan Aréne ďalšieho nezabudnuteľné­ho gólu?

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Real Madrid #Patrik Hrošovský