Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Neapolská injekcia sebadôvery proti Liverpoolu. Hamšík: Hrali sme super

Futbalisti talianskeho klubu SSC Neapol so slovenským kapitánom Marekom Hamšíkom si pripísali premiérové víťazstvo v skupinovej fáze Ligy majstrov 2018/2019.

04.10.2018 09:14
Marek Hamšík Foto: ,
Šťastný Marek Hamšík po zápase proti Liverpoolu.
debata

V stredajšom dueli na štadióna San Paolo si poradili s hráčmi anglického FC Liverpool 1:0. Keďže v prvom zápase remizovali na belehradskej „Marakane“ s Crvenou zvezdou (0:0), vedú poradie C-skupiny so 4 bodmi pred duom trojbodových tímov – Parížom St. Germain a spomenutým FC Liverpool.

V minulosti sa často stávalo, že ak anglické mužstvá cestovali na kontinent, stávali sa z nich akoby „polovičné“ tímy. V stredu toto pravidlo do bodky sedelo na liverpoolských „The Reds“.

Neapolčania v priebehu zápasu jednoznačne dominovali. Protivníka dokonca prestrieľali 16:4 a napokon sa na radosť domácich ujala strela Lorenza Insigneho z 90. min, keď mu loptu pred prázdnu bránku z krídelného priestoru ako na podnose naservíroval Španiel José Callejón.

„Bol to skvelý zápas. Hrali sme super, naše víťazstvo bolo zaslúžene,“ uviedol prostredníctvom svojej oficiálnej stránky Marek Hamšík, ktorý v 81. min prepustil miesto na trávniku Poliakovi Piotrovi Zieliňskému.

„Máme ťažkú skupinu, no dnes večer sme ukázali, že máme svoju vysokú kvalitu. Zdolali sme aj veľký Liverpool. Radi by sme pokračovali aj v ďalších dueloch v týchto kvalitných výkonoch, aby sme potešili našich skvelých priaznivcov,“ doplnil 31-ročný Banskobystričan.

Finalista uplynulého ročníka s obávaným útočným trojzáprahom Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané bol pod Vezuvom bezzubý, veď v zápase ani raz nevystrelil do priestoru bránky. Kolumbijský brankár „partenopei“ David Ospina sa veľmi nezapotil.

„Keď si spomenieme na skvelé minulosezónne zápasy Liverpoolu proti Manchestru City či AS Rím, je ťažké uveriť, že hostia v Neapole ani raz nevystrelili na bránku. Salah môže mať nedostatok sebavedomia, ale na druhej strane si Carlo Ancelotti a jeho hráči zaslúžia obrovské uznanie,“ napísal na webe Európskej futbalovej únie (UEFA) liverpoolský reportér Matthew Howarth.

Neapol mohol skórovať už oveľa skôr – Belgičan Dries Mertens trafil z niekoľkých metrov konštrukciu bránky a Callejónov pokus odvrátil z bránkovej čiary liverpoolský obranca Joe Gomez.

Stredajšie zápasy 2. kola Ligy majstrov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Obranca Interu Milan Škriniar hlavičkuje v...

„Pre nás tento výsledok znamená veľa, zvíťazili sme nad finalistom z minulej sezóny. Je to dôležité pre sebadôveru hráčov. Zápas ukázal, že naša skupina nebude ťažká len pre Neapol, ale pre všetky tímy v nej. Po sklamaní z prvého zápasu sme dostali poriadnu injekciu sebadôvery, ale cesta v tejto skupine je ešte dosť dlhá,“ vyhlásil neapolský kouč Carlo Ancelotti.

„Mať na lavičke Ancelottiho znamená rozdiel. Má z takýchto zápasov mnoho skúseností a snaží sa nám ich odovzdať. Naši fanúšikovia sú tiež dôležití, pretože nám dávajú extra silu. Bol to pre nás skvelý večer,“ skonštatoval hrdina neapolského tímu Lorenzo Insigne.

Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp priznal, že vzhľadom na hru Neapola zvolil nesprávne rozostavenie a zverenci Carla Ancelottiho jeho hráčov poriadne „porozťahovali“ po ihrisku.

„Naša prehra je zaslúžená, nemusíme z toho robiť veľkú ‚story‘. Mali sme svoje chvíle, ale na ihrisku sme boli až príliš ďaleko od seba. Naše rozostavenie nebolo správne, pri troch stredopoliaroch bolo takmer nemožné poradiť si s Neapolčanmi,“ vyhlásil pre BT Sport 51-ročný rodák zo Stuttgartu, ktorý absolvoval 50. duel v LM (bilancia 24–8–16).

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #FC Liverpool #SSC Neapol