Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Lekcia z efektivity. Žilinskí mladíci v Lige majstrov podľahli Montpellieru

Futbalisti MŠK Žilina do 19 rokov prehrali v stredajšom prvom zápase šestnásťfinále majstrovskej časti mládežníckej Ligy majstrov UEFA na domácom trávniku s Montpellier HSC vysoko 1:5.

03.10.2018 21:21
Žilina, Montpellier Foto: ,
Žilinčan Adam Kopas odkopáva loptu v zápase Ligy majstrov mladíkov s Montpellierom.
debata (1)

Žilinčania, ktorí sa v uplynulej sezóne premiérovo stali majstrami Slovenska vo svojej kategórii, ťahali za kratší koniec už v prvom polčase, ten vyhral majster Francúzska z posledných dvoch ročníkov jasne 3:0.

Oba tímy mohli nasadiť do hry aj troch hráčov s ročníkom narodenia 1999, v domácom tíme dostali príležitosť momentálne najlepší ligový strelec Žiliny Boženík, obranca Anang a záložník Fazlagič.

Prvých desať minút hry bolo vyrovnaných a obaja brankári museli vyraziť dobré pokusy súperov na roh. V najväčšej šanci sa ocitol domáci Boženík, ktorý si dokázal spracovať loptu a prelobovať Ichalalena, ale tomu na bránkovej čiare pomohol jeden zo spoluhráčov.

Hostia sa potom ujali vedenia gólom Ammoura z diaľky do pravého horného rohu a postupne ovládli hru. Vajs musel riešiť viacero streleckých pokusov Montpellieru.

V závere polčasu však nezabránil dvom gólom mladých Francúzov, keď ho najskôr prekonal po rohu Vercuysse a o chvíľu aj nepokrytý Adouyev.

Chvíľu po prestávke Montpellier druhým gólom Ammoura upravil už na hrozivých 0:4, ale hostia potom prestriedali a ubrali z plynu. K slovu sa dostala aj Žilina a v 63. min dobrý center Ananga umiestnil hlavou za Ichalalena Bernát.

Hostia však ešte nepovedali posledné slovo, v 81. min Moško zle rozohral akciu, hostia sa dostali do prečíslenia a strelu jedného z nich do žrde dorazil do brány striedajúci Vargas.

V nadstavenom čase ešte po faule na hranici šestnástky a druhej žltej karte vylúčil rozhodca Kopasa a pred odvetou, ktorá je o tri týždne na juhu Francúzska, je tak slovenský mládežnícky majster takmer bez šancí na postup do 2. kola.

MŠK Žilina U19 – Montpellier Hérault SC U19 1:5 (0:3)

Góly: 63. Bernát 14. a 53. Ammour, 42. Vercruysse, 44. Adouyev, 81. Vargas. ŽK: 40. Kopas, 41. Barbora, 64. Boženík, 82. Anang 88. Cidolit, ČK: 90.+ Kopas (po 2. ŽK). Rozhodovali: Šehovič Dujak, Lazič (všetci BaH.), 1609 divákov.
MŠK Žilina U19: Vajs Anang, Kopas, Moško, Barbora (46. Holáň) Fazlagič (49. F. Mráz) Myslovič, Bernát (77. Gono) Suľa, Boženík, Iľko
Montpellier Hérault SC U19: Ichalalen Carbonero (88. Cidolit), Scordato, Vidal, Tamas Badu (54. Robert), Chotard, Vercruysse (60. Benchama) Adoyuev, Nassar Chouiter (54. Vargas), Am­mour

Hlasy (zdroj: oficiálny web MŠK Žilina):
Norbert Guľa (tréner Žiliny „19“): „Začiatok nám vyšiel, no súper nás potom trestal z rýchlych protiútokov a zo štandardky, čo bolo pre nás veľmi kruté. Škoda toho úvodu, kde sme mali šance a mohli sme ísť do vedenia my. Po polčase sme spravili zmeny, fungovalo to trochu lepšie. Chalani driapali celý zápas, ale súper mal po zisku lopty veľmi dobrých hráčov na vrchných pozíciách a trestal nás ďalej. Hráčom však slúži ku cti, že to nezabalili a dreli až do konca. Bolo to pre nich frustrujúce, snažili sa hrať, niečo vymyslieť a vždy prišla gólová rana od súpera. Bola to pre nás veľká medzinárodná škola, súper pôsobil naozaj skúsenejšie. Výsledkovo nás to hnevá, pretože dnes boli Francúzi naozaj efektívni.“

Róbert Boženík (kapitán Žiliny „19“): „Strašne ťažko sa mi rozpráva. Je mi to ľúto, pretože sme do toho dali všetko. Žiaľ, inkasovali sme dnes aj z pološancí, no nemáme sa za čo hanbiť. Francúzi boli na svoj vek veľmi vyspelí a hrali naozaj kvalitne. Bojovali sme, dreli, no najväčší rozdiel bol v efektivite. My sa nadrieme na gól a im to tam s ľahkosťou padá. Škoda mojej šance na začiatku, zápas by mohol byť úplne iný. Do odvety nám neostáva nič iné len tam ísť so vztýčenou hlavou a bojovať za Žilinu, pretože MŠK si takéto výsledky nezaslúži.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Montpellier