Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sú to len ľudia. Mladíci sa nezľakli kráľov Európy

Od malička sníval o tom, že bude hrať v Lige majstrov proti najlepším. Jedného z nich v utorok zostrelil.

03.10.2018 14:19
Nikola Vlašič Foto: ,
Nikola Vlašič (v strede) so spoluhráčmi z CSKA Moskva.
debata

Utorkový program druhého kola skupinovej fázy najprestížnejšej klubovej súťaže nebol skúpy na prekvapenia. Cenná remíza Ajaxu na pôde Bayernu Mníchov. Pokračujúca bieda Manchestru United proti Valencii. Ale najmä – víťazstvo CSKA Moskva nad Realom Madrid 1:0.

„Bol to najväčší zápas v mojej kariére a skončil sa takto? Neuveriteľné. Verili sme, že môžeme Real zdolať. Išli sme do zápasu bez toho, aby sme sa pozerali na veľké mená súpera. Hovorili sme si, že sú to ľudia ako my,“ hovoril po zápase jediný strelec Nikola Vlašič.

Ľudia robia chyby. Jednej z nich sa nevyhol ani stredopoliar Realu Toni Kroos. Nemecký reprezentant poslal v úvode stretnutia nedôraznú loptu na svojich obrancov. Dvadsaťročný Chorvát Vlašič sa jej dotkol jediný raz. Prízemnou strelou nedal Keylorovi Navasovi šancu.

„Ako je možné, že nový tím zložený prevažne z mladíkov môže zdolať kráľov Európy? Len vďaka tvrdej práci, dôvere vo vlastné schopnosti, využívaní šancí a tisícok fanúšikov sa vám to môže podariť. Všetko sme mali a preto zažívame nádherný večer,“ tešil sa na tlačovej konferencii kouč CSKA Gončarenko.

Štyridsaťjedenročný bieloruský kormidelník má v kádri iba dvoch tridsiatnikov. Jeden z nich – kapitán Igor Akinfejev – duel s Realom nedohral. Za protesty ho arbiter predčasne pod sprchy. Gončarenkovo mužstvo bez výraznejších hviezd a vekovým priemerom 23,6 roka prekvapilo nielen samých seba, ale aj často kritické ruské médiá.

„Zo slabej stránky sa stala rozhodujúca prednosť. Mysleli sme si, že mladé mužstvo CSKA v nabitej skupine Ligy majstrov bude tápať. Veľký omyl. Sebavedomí armejci sa nezľakli bájneho Realu a poslali ho domov po výhre vo veľkom štýle,“ rozplýval sa Sport Express.

Brankár CSKA Moskva Igor Akinfejev videl v... Foto: Reuters, SERGEI KARPUKHIN
Igor Akinfejev Brankár CSKA Moskva Igor Akinfejev videl v zápase s Realom červenú kartu.

Kým Moskovčania sa tešia zo solídneho štvorbodého štartu do G-skupiny, ich súper rieši výsledkovú krízu. V ostatných troch dueloch získal Real jediný bod.

„Zdolal nás dravý a dobre organizovaný súper s kvalitnými hráčmi. Využili šance, my nie. Nepredvádzame výkony, akých sme schopní. Musíme sa zlepšiť,“ hovoril stredopoliar Luka Modrič.

Po zápase prehodil pár slov aj so svojim krajanom a reprezentačným kolegom Vlašičom. Brat slávnej skokanky do výšky Blanky následne pokračoval v bujarých oslavách.

Dovedie svoje mužstvo k víťazstvu aj o tri týždne v Ríme?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #CSKA Moskva #Nikola Vlašič